Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Αλίκη Κατσαβού Δεν μου άφησε τίποτα ο Κώστας Βουτσάς. Ούτε καταθέσεις, ούτε διαθήκη

Αλίκη Κατσαβού Δεν μου άφησε τίποτα ο Κώστας Βουτσάς. Ούτε καταθέσεις, ούτε διαθήκη

Στο περιοδικό «Χάι» παραχώρησε συνέντευξη η σύζυγος του Κώστα Βουτσά, Αλίκη Κατσαβού. Η ηθοποιός αναφέρθηκε στην πορεία της ζωής της μετά τον θάνατο του αείμνηστου ηθοποιού, στον γιο της Φοίβο, αλλά και στη διαθήκη του Κώστα Βουτσά.

Απόσπασμα της συνέντευξης της Αλίκης Κατσαβού

Η γνωριμία σου με τον Κώστα Βουτσά, σε άλλαξε σαν άνθρωπο;

«Η συνάντηση μου με τον Κώστα ήταν μοιραία, με την έννοια ότι εγώ είχα ανάγκη ακριβώς αυτόν τον χαρακτήρα συντρόφου. Είχα ανάγκη ακριβώς αυτόν τον άνθρωπο για να δυναμώσω εσωτερικά. Γι’ αυτό μου ήταν και εύκολο να παρακάμψω τη διαφορά ηλικίας που είχαμε. Ο Κώστας ήταν αυτός που ονειρευόμουν, το άλλο μου μισό. Εξάλλου δε ήταν ποτέ το τυπικό δείγμα ενός μεγάλου ανθρώπου. Ήταν ένα ανοιχτό μυαλό, μοντέρνο, απελευθερωμένο, πιο πολύ κι από μένα»

Άρα ο Κώστας Βουτσάς ήταν εκείνος που σου ξύπνησε το μητρικό σου ένστικτο;

«Ήταν ο άντρας που κατάλαβε το πόσο’ σημαντικό ήταν για-μένα να γίνω μάνα. Από πολύ μικρή ήθελα να κάνω παιδί, όμως δε βοήθησαν οι συνθήκες τότε ή και οι επιλογές μου ίσως. Ο Κώστας διαβάσει την ψυχή μου και κατάλαβε αμέσως πόσο πολύ το ήθελα»

Είναι αλήθεια ότι συμβουλεύτηκες ψυχολόγο για το πώς θα ανακοινώσεις στον Φοίβο τον θάνατο του μπαμπά του;

«Περισσότερο από έναν ειδικό επισκέφτηκα. Διασταύρωσα πολλές γνώμες και ήθελα να σιγουρευτώ. Επίσης η μικρή κόρη του Κώστα, η Νικολέτα, είναι ψυχολόγος και συνέβαλε και εκείνη πάρα πολύ στον τρόπο που αντιμετώπισα τον Φοίβο σε αυτήν την ιστορία».

Έχεις άριστες σχέσεις με όλες τις κόρες του Κώστα Βουτσά;

«Με όλες έχω καλές σχέσεις, αλλά η πaνδhμiα δε βοηθά στο να είμαστε σε επαφή. Η Θεοδώρα είναι στη Σιγκαπούρη, η Σάντρα μένει επίσης αρκετά μακριά, αλλά μιλάμε στο τηλέφωνο πολύ συχνά και η μικρή κόρη του Κώστα, η Νικολέτα, είναι και εκείνη μονογονεϊκή οικογένεια, καθώς ο μπαμπάς της κόρης της είναι στην Αγγλία. Αγαπιόμαστε και με τις τρεις, αλλά δε είναι εύκολο να βρισκόμαστε και κάθε μέρα»

Κατά καιρούς είχανε γραφτεί πολλά για την περιβόητη διαθήκη του Κώστα Βουτσά, ποια είναι η αλήθεια τελικά;

«Δεν υπήρξε καμία διαθήκη. Τότε είχαν ακουστεί πολλά, ακόμη και όταν ο Κώστας ζούσε, λέγανε ότι έγραψε το σπίτι στο Κολωνάκι στον Φοίβο. Κάτι τέτοιο δε έγινε ποτέ, αφού το σπίτι που μέναμε στο Κολωνάκι ήταν με ενοίκιο. Διαθήκη δε υπήρξε λοιπόν. Αλλά είμαστε οι νόμιμοι κληρονόμοι και ο καθένας σύμφωνα με τα δεδομένα του πορεύεται για τα πνευματικά δικαιώματα και για κάποια μικροπράγματα που άφησε ο Κώστας. Να τονίσω ότι δε έχουμε καμία αντιδικία μεταξύ μας και δε υπάρχει και λόγος».

Κάποιοι θεωρούν ότι η Αλίκη έχει οικονομική άνεση. Ότι της άφησε χρήματα ο Βουτσάς Ισχύει κάτι τέτοιο ή η Αλίκη ζορίζεται όπως κάθε μάνα που μεγαλώνει μόνη της ένα παιδί;

«Θα σου πω ότι έχω μια μικρή οικογενειακή περιουσία. Έχω ένα μικρό σπίτι στην Αθήνα που μένω τώρα με τη μάνα μου μαζί, καθώς την φροντίζω γιατί είναι μεγάλης ηλικίας και γενικά έχω την οικονομική δυνατότητα να ζω με αξιοπρέπεια. Όσο ήμουν με τον Κώστα δε άφησα τη δουλειά μου και να τονίσω ότι ποτέ δε ζούσαμε μέσα στη χλιδή, ζήσαμε καλά, αλλά όχι κάνοντας σπατάλες. Ό,τι περιουσία έχω λοιπόν από την οικογένεια μου, θα πάει στον Φοίβο. Φυσικά ο Κώστας είχε ένα μεγάλο κασέ γιατί το άξιζε, αλλά ένας ηθοποιός δε δουλεύει συνεχώς. Οπότε τα πολλά χρήματα που έπαιρνε από μια θεατρική δουλειά, έπρεπε να τα διαιρέσουμε για όλους τους μήνες, ακόμη και γι’ αυτούς που δε εργαζόταν. Δεν μπορώ να πω σε καμία περίπτωση όμως, ότι δε περάσαμε καλά με τον Κώστα. Ζούσαμε με αξιοπρέπεια και δε μου έλειψε ποτέ τίποτα, ούτε σε μένα, ούτε στο παιδί, ούτε στο σπίτι».

Άρα δε ισχύει ότι ο Κώστας Βουτσάς σου άφησε μεγάλες τραπεζικές καταθέσεις;

«Δεν μου άφησε χρηματικά ποσά ο Κώστας. Δεν είχε καταθέσεις. Δεν είχε μετρητά. Δεν θα μπω όμως σε αυτήν τη διαδικασία. Δεν θα μετρήσω την αξία του, με τα μετρητά που άφησε. Ο Βουτσάς άφησε το στίγμα του σε μια ολόκληρη εποχή. Είναι μεγάλο σφάλμα να αξιολογούμε τον σπουδαίο αυτόν ηθοποιό και άνθρωπο, από την περιουσία του ή από τις καταθέσεις του. Άφησε επιτυχίες που θα παίζονται για εκατό χρόνια και αυτές οι ταινίες είναι φάρμακο για την ψυχή. Αυτή είναι η περιουσία που άφησε ο Κώστας».

Θα ήθελες να προχωρήσεις στη ζωή σου, κάνοντας μία νέα σχέση;

«Δεν έχει έρθει η ώρα για κάτι τέτοιο Δεν ασχολούμαι καθόλου με αυτό το κομμάτι σε αυτήν τη φάση της ζωής μου. Όλη την προσοχή και τον χρόνο μου τον έχει ο Φοίβος και πιστεύω ότι κανένας άντρας δε θα ήθελε να έρθει δεύτερος. Κι εγώ επίσης δε θα ήθελα κανένας άντρας να κλέψει χρόνο από το παιδί μου», εξομολογείται η ίδια στο περιοδικό Χάι.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News

Σχετικά Αρθρα

Leave a Comment