Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Αν έχεις το νόμισμα των 100 δραχμών μπορείς να γίνεις πλούσιος - Κοστίζουν μέχρι και...

Αν έχεις το νόμισμα των 100 δραχμών μπορείς να γίνεις πλούσιος - Κοστίζουν μέχρι και...

Αν έχεις το νόμισμα των 100 δραχμών μπορείς να γίνεις πλούσιος - Κοστίζουν μέχρι και...

Δείτε πόσο πιάνει στις δημοπρασίες

Αν έχεις το νόμισμα των 100 δραχμών μπορείς να γίνεις πλούσιος - Κοστίζουν μέχρι και...

Δεν φαντάζεστε τι ποσό αγγίζουν στις δημοπρασίες του Διαδικτύου οι πωλήσειςνομισμάτωντων 100δραχμών.Οι τιμές που προκαλούν ίλιγγο.

Όπως εκτιμάται, η τιμή του νομίσματος, με το οποίο πριν το 2002 πραγματοποιούσαμε τις συναλλαγές μας κυμαίνεται από 50 ευρώ ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις, το κέρμα με την κεφαλή τουΜεγάλου Αλεξάνδρου και το αστέρι της Βεργίνας αγγίζει ακόμη και τα

0000

5.000 ευρώ!

Αν αναλογιστεί κανείς ότι μια χρυσή λίρα Αγγλίας (παλαιάς κοπής) κοστίζει βάσει επίσημων ισοτιμιών 296,89 ευρώ, τότε αντιλαμβάνεστε τι συμβαίνει με τα ελληνικά νομίσματα. Κυριολεκτικά, λοιπόν, μπορούμε να φωνάξουμε: «Ακριβή μου δραχμούλα!».

Tο πρώτο Ελληνικό κέρμα των 5 ευρώ είναι συλλεκτικό - Δείτε την τιμή του και θα "μείνετε"

Αυτό είναι το πρώτο Ελληνικόνόμισμαπου έχει χρώμα. Πρόκειται για το συλλεκτικόκέρματων 5 ευρώ το οποίο είναι αφιερωμένο στα 175 χρόνια από τη γέννηση του Νικολάου Γύζη .

Tο Ίδρυμα Εκτύπωσης Τραπεζογραμματίων και Αξιών της Τράπεζας της Ελλάδος στo

πλαίσιo του νομισματικού του προγράμματος για το 2017 προχώρησε στην παραγωγή ενός blister με συλλεκτικό νόμισμα, αφιερωμένο στα 175 χρόνια από τη γέννηση του Νικολάου Γύζη. Πρόκειται για το πρώτο νόμισμα που παράγει το Νομισματοκοπείο με χρήση χρώματος. Η διάθεση του στο κοινό ξεκίνησε την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017. Ακόμαένα σπάνιο νόμισμα, μετά από αυτό που δεν εκδίδεται σε τράπεζα, αλλά όλοι το αγοράζουν.

Το συλλεκτικό νόμισμα απεικονίζει την προτομή του Νικολάου Γύζη στην εμπρόσθια όψη και μια ζωγραφική παλέτα με την υπογραφή του στην οπίσθια όψη. To φιλοτέχνησε ο βραβευμένος χαράκτης της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Σταματόπουλος.

Ποιος είναι ο Νικόλαος Γύζης

Ο Νικόλαος Γύζης (1842-1901), ένας από τους κορυφαίους νεοέλληνες ζωγράφους, γεννήθηκε στην

Τήνο αλλά μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου παρακολούθησε μαθήματα στο Σχολείον των Τεχνών (μετέπειτα Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών). Το 1865 έλαβε υποτροφία για σπουδές στην περίφημη Ακαδημία Καλών Τεχνών του Μονάχου, όπου αφομοίωσε την άψογη τεχνική και τα διδάγματα του ακαδημαϊκού ρεαλισμού. Με εξαίρεση μικρά διαστήματα που έζησε και εργάστηκε στην Ελλάδα, πέρασε το υπόλοιπο της ζωής του κυρίως στο Μόναχο, όπου έγινε τακτικός καθηγητής της Ακαδημίας. Μετά το ταξίδι του στη Μικρά Ασία μαζί με τον Νικηφόρο Λύτρα, το έργο του εμπλουτίζεται χρωματικά και στρέφεται κυρίως σε ελληνικά ηθογραφικά θέματα. Στην ύστερη φάση της, η τέχνη του είναι περισσότερο ποιητική και ιδεαλιστική, εμπνεόμενη συχνά από την ελληνική μυθολογία και θρησκευτικά θέματα, με εμφανή την επίδραση του συμβολισμού.

Τεχνικές προδιαγραφές νομίσματος:

Ονομαστική αξία: €5 Διάμετρος: 30,50 χιλ. Βάρος: 18,80 γρ. Μορφή στεφάνης: λεία Υλικό: κράμα χαλκού, ψευδαργύρου, νικελίου

Συσκευασία: τρίπτυχη συσκευασία σε θήκη Μέγιστη ποσότητα τύπωσης: 5.000 τεμάχια Ποιότητα τύπωσης: κυκλοφορίας

Τιμή διάθεσης: 6,45€ πλέον Φ.Π.Α. Καλλιτέχνης νομίσματος: Γ. Σταματόπουλος Καλλιτέχνης συλλεκτικής συσκευασίας: Α. Μιχελιουδάκη Ημερομηνία διάθεσης: 12/12/2017

Leave a Comment