Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Ανασύρθηκε κουφάρι αγελάδας από τον Θερμαϊκό

Ανασύρθηκε κουφάρι αγελάδας από τον Θερμαϊκό

Το πτώμα μίας αγελάδας επέπλεε σήμερα στα νερά του Θερμαϊκού Κόλπου - Στο σημείο κλιμάκιο του δήμου για την ανάσυρσή της.

Το αποκρουστικό θέαμα μίας νεκρής αγελάδας αντίκρισαν σήμερα το απόγευμα οι πολίτες στο παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης στο ύψος του Λευκού Πύργου.

Άγνωστο παραμένει πως κατέληξε το

πτώμα του ζώου στον Θερμαϊκό, στα νερά του οποίου μόλις προχθές είχαμε απολαύσει δελφίνια.

Κλιμάκιο του δήμου Θεσσαλονίκης παρουσία του αντιδημάρχου Περιβάλλοντος, Σωκράτη Δημητριάδη, ανέσυρε το πτώμα του θηλαστικού με γερανοφόρο, το οποίο θα μεταφερθεί στο αποτεφρωτήριο της Χαλάστρας για καύση.

Αρχικά είχε ενημερωθεί το Λιμενικό Σώμα, ωστόσο, δεν μπόρεσε να

0000

επιχειρήσει καθώς τα νερά στο σημείο που βρισκόταν το άψυχο σώμα του άτυχου ζώου ήταν ρηχά.

Αξίζει να σημειωθεί πως η αγελάδα έφερε ειδική σήμανση, η οποία φωτογραφήθηκε και θα αναζητηθεί ο κτηνοτρόφος στην οποία ανήκε. Εκτιμάται δε πως το θηλαστικό είναι νεκρό περίπου μία εβδομάδα και κατέληξε στον Θερμαϊκό στην προσπάθειά του να πιει νερό από αρδευτικά κανάλια στην περιοχή της Χαλάστρας.

Παράλληλα, ο δήμος Θεσσαλονίκης αναζητά και μία θαλάσσια χελώνα καρέτα καρέτα, που εντοπίστηκε νεκρή στο ύψος της παλιάς παραλίας. Λόγω του σκοταδιού που έπεσε στην πόλη από την προχωρημένη ώρα της επιχείρησης το κλιμάκιο του δήμου δεν μπόρεσε να την εντοπίσει και θα επιχειρήσει εκ νέου αύριο.

Leave a Comment