Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Ανατριχίλα με τον Serial Killer Κύπρου: Θα συνέχιζε να σκοτώνει αν δεν είχε συλληφθεί

Ανατριχίλα με τον Serial Killer Κύπρου: Θα συνέχιζε να σκοτώνει αν δεν είχε συλληφθεί

Ανατριχιαστικές είναι οι διαρκείς αποκαλύψεις για την δράση του serial killer στην Κύπρο, ο οποίος έχει παραδεχτεί τη δολοφονία πέντε γυναικών και δύο μικρών παιδιών. Είναι δε βέβαιο ότι ο «Ορέστης», ο 35χρονος καθ’ ομολογία του κατά συρροή δολοφόνος, θα συνέχιζε τη δράση του αν δεν είχε συλληφθεί.

Μετά από εκτεταμένες έρευνες, εντοπίστηκε χθες, Κυριακή του Πάσχα σορός σε προχωρημένη αποσύνθεση μέσα σε ταξιδιωτική βαλίτσα ανήκει σε ενήλικη γυναίκα. Εικάζεται ότι πρόκειται για την 31χρονη Μαρικάρ Βαλντέζ Αρκιόλα ή την 36χρονη Λίβια Φλορεντίνα Μπουνέα.

Ο δράστης, μαζί με την σορό της άτυχης γυναίκας, είχε τοποθετήσει μέσα στη βαλίτσα κι ένα τσιμεντομπλόκ, για να λειτουργήσει ως βαρίδι και να κρατήσει στον βυθό το μακάβριο φορτίο.

Η σοκαριστική ομολογία του serial killer

Ο 35χρονος serial killer εξήγησε στους αστυνομικούς που τον ανακρίνουν τον λόγο που δολοφόνησε δύο παιδιά.

Όταν λοιπόν οι Κύπριοι αξιωματικοί τον ρώτησαν για ποιο λόγο σκότωσε τα δύο παιδιά, την 8χρονη Elena Natalia Bunea και την 6χρονη κόρη της Marry Rose, Sierra, η απάντηση που έλαβαν από τον 35χρονο ήταν

«γιατί με είδαν».

Το κοριτσάκι της 36χρονης γυναίκας από τη Ρουμανία τον είχε δει όταν πήγε στο σπίτι της και έτσι φέρεται να τους είπε: «Δεν ήθελα να ρισκάρω αν αποκαλυφθεί το έγκλημά μου να με αναγνωρίσει και να πει στους αστυνομικούς ποιος είμαι».

Όσον αφορά το κοριτσάκι της γυναίκας από τις Φιλιππίνες, τη Sierra, εκείνη δεν τον είχε δει όταν μπήκε στο σπίτι αλλά επειδή ήθελε να μεταφέρει το πτώμα της μητέρας του σε βαλίτσα, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι «δεν ήθελα να ρισκάρω να με δει το παιδί».

Η ΕΜΑΚ συνεχίζει τις προσπάθειες και σήμερα

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο» της Κύπρου, σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα 29 Απριλίου 2019, άνδρες της ΕΜΑΚ θα συνεχίσουν το μακάβριο έργο της ανάσυρσης και της δεύτερης βαλίτσας που έχει εντοπιστεί στην Κόκκινη Λίμνη του Μιτσερού, ενώ θα συνεχιστούν οι έρευνες για τον εντοπισμό και της τρίτης με τη χρήση ρομποτικής κάμερας. Παράλληλα με τις έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη θα συνεχιστούν και οι έρευνες στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτου, για εντοπισμό της 6χρονης Σιέρρα, κόρης της Μαίρη Ρόουζ από τις Φιλιππίνες.

Η επιχείρηση της Κυριακής ήταν μεθοδική, αλλά επίσης επίπονη και συνάντησε πολλές δυσκολίες. Μετά την ανάσυρση της βαλίτσας από δύτη με τη χρήση σκάφανδρου, οι έρευνες την Κυριακή περιορίστηκαν για σκοπούς διερεύνησης και προετοιμασίας για την επιχείρηση της Δευτέρας. Της διαδικασίας ανάσυρσης της πρώτης βαλίτσας, προηγήθηκαν επιτόπιες έρευνες από άνδρες της ΕΜΑΚ.

Η σορός εξετάστηκε από ιατροδικαστή και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για να γίνει η νεκροτομή και να ληφθούν δείγματα για ιστοπαθολογικές εξετάσεις και για ανάλυση γενετικού υλικού, ώστε να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου και να διακριβωθεί η ταυτότητα του θύματος.

Φθάνουν οι εμπειρογνώμονες της Σκότλαντ Γιαρντ

Σήμερα Δευτέρα καταφθάνουν και οι εμπειρογνώμονες της Σκότλαντ Γιαρντ πάνω σε ζητήματα κατά συρροή δολοφόνων, που θα συνδράμουν συμβουλευτικά το ανακριτικό έργο της Κυπριακής Αστυνομίας, που δεν έχει αντιμετωπίσει παρόμοια εγκληματική δράση στο παρελθόν. Οι ειδικοί εμπειρογνώμονες φτάνουν μετά από πρόσκληση του αρχηγού αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου και αφού μελετήσουν το ανακριτικό υλικό και τη δράση του 35χρονου, θα δημιουργήσουν ένα προφίλ για το μοτίβο των φόνων.

Σοκάρουν εικόνες και βίντεο

Στο μεταξύ, τον γύρο του διαδικτύου συνεχίζουν να κάνουν φωτογραφίες και βίντεο των τελευταίων ετών από την Κόκκινη Λίμνη, όπου απεικονίζουν αντικείμενα που μοιάζουν με βαλίτσες που εξέχουν από το νερό, σε μια περίοδο που η στάθμη της λίμνης ήταν χαμηλότερη.

Φωτογραφίες και βίντεο των τελευταίων ετών από την Κόκκινη Λίμνη, όπου απεικονίζουν αντικείμενα που μοιάζουν με βαλίτσες που εξέχουν από το νερό -Φωτογραφία: Φιλελεύθερος

Είναι δύσκολο όμως να επιβεβαιώσει κανείς τον συσχετισμό στο παρόν στάδιο.

Leave a Comment