Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Αντίο Ιερέ Βράχε - Οι εικόνες από το τσιμέντωμα της Ακρόπολης που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις

Αντίο Ιερέ Βράχε - Οι εικόνες από το τσιμέντωμα της Ακρόπολης που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις

Ακρόπολη: Ο Ιερός Βράχος δέχθηκε παρεμβάσεις από το Υπουργείο Πολιτισμού και οι αντιδράσεις στα social media ήταν πάρα πολλές. Σημειώνεται πως τη Δευτέρα, 22 Μαρτίου άνοιξαν, έπειτα από αρκετούς μήνες lockdown τις πύλες τους οι αρχαιολογικοί χώροι της χώρας. Oι πολίτες είχαν την

0000

ευκαιρία να επισκεφτούν ξανά την Ακρόπολη και να δουν τις αλλαγές που έχουν υλοποιηθεί. Οι χρήστες των social media υπογραμμίζουν πως η εικόνα του Ιερού Βράχου αλλοιώθηκε σε μεγάλο βαθμό. Επίσης, κάνουν λόγο για «τσιμέντωμα» και «αποκρουστική εικόνα», ακόμα και για «βεβήλωση του μνημείου».

Ακρόπολη: Οι αντιδράσεις στα social media

Ακρόπολη: Η επιστολή του συλλόγου Ελλήνων αρχαιολόγων

Πριν από λίγες ημέρες, στις 19 Μαρτίου, ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, με ανοιχτή επιστολή στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και τη Λίνα Μενδώνη κατήγγειλε πως αποκλείστηκε από αυτοψία που σκόπευε να κάνει στην Ακρόπολη και στα έργα που πραγματοποιήθηκαν. Σύμφωνα με τον ΣΕΑ, «η αυτοψία, αν και είχε προγραμματιστεί για τις 13-12-2020 κατόπιν άδειας της Εφορείας Πόλης Αθηνών, ουδέποτε πραγματοποιήθηκε με παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Εκτοτε, παρά τα συνεχή, προφορικά και γραπτά αιτήματα, δεν έχει επιτραπεί στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΑ να επισκεφθεί την Ακρόπολη». «Πρόκειται για ευθύ αποκλεισμό του ΣΕΑ από το μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς με υψηλό συμβολισμό για τη Δημοκρατία, αποκλεισμός ο οποίος απευθύνεται στο σύνολο του κλάδου των υπηρετούντων αρχαιολόγων στην Αρχαιολογική Υπηρεσία», σημείωσε ο σύλλογος.

Υπουργείο Πολιτισμού: Διευκολύνει την πρόσβαση των πολιτών

Το υπουργείο Πολιτισμού στο παρελθόν έχει υπογραμμίσει πως τα παρεμβατικά έργα στο Βράχο έχουν γίνει για να διευκολύνουν την πρόσβαση των ΑμεΑ, των ηλικιωμένων, των πολιτών με προβλήματα υγείας. Ενώ με ανακοίνωσή του έχει χαρακτηρίσει «ευαίσθητους πολίτες», όπως χαρακτηρίζει όσους έσπευσαν να λογοκρίνουν ότι «επιστρώνονται διαδρομές στον Βράχο της Ακρόπολης.

Leave a Comment