Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Αποφασισε να σπασει την σιωπη της - Τι κατέθετε επί 2,5 ώρες στη ΓΑΔΑ η ψυχολόγος της Καρολάιν

Αποφασισε να σπασει την σιωπη της - Τι κατέθετε επί 2,5 ώρες στη ΓΑΔΑ η ψυχολόγος της Καρολάιν

Τη στιγμή που η εξιχνίαση του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά εξελίσσεται σε θρίλερ, η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήναςνα διενεργεί έρευνα για την «ψυχολόγο» της Καρολάιν.

Το σίριαλ με την Ελένη Μυλωνοπούλου παίρνει άλλη τροπή καθώς οι αρχές ερευνούν εάν η ψυχολόγος έχει τελέσει το αδίκημα της

0000

απάτης κατ΄εξακολούθηση και της παραβίασης επαγγελματικής εχεμύθειας.

Από νωρίς το πρωί της Τρίτης, η κα. Μυλωνοπούλου κλήθηκε στη ΓΑΔΑ να καταθέσει στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διατάχθηκε μετά τις καταγγελίες του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων ότι η ίδια δεν έχει πτυχίο ΑΕΙ.

Η «ψυχολόγος» της 20χρονης μητέρας που δολοφονήθηκε μπροστά στα μάτια του παιδιού της, κατέθεσε ότι η ίδια δεν ανέφερε ποτέ ότι έχει αυτή την ιδιότητα, αλλά ήταν μια παρερμηνεία των δημοσιογράφων. Στην κατάθεσή της που διήρκησε σχεδόν 2,5 ώρες, η ίδια ισχυρίστηκε ότι είναι ιδιοκτήτρια ενός

Κέντρου Θεραπευτικής Ύπνωσης – Ψυχοθεραπευτικών και Συμβουλευτικών Προσεγγίσεων για το οποίο επέδειξε την άδεια της από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο.

Στην κατάθεσή της στους αστυνομικούς ανέφερε ότι γνώρισε τον πιλότο και την Καρολάιν όταν εκείνοι ζήτησαν την βοήθειά της πριν από μερικούς μήνες. Η κα Μυλωνοπούλου κατέθεσε ότι επικοινώνησε ξανά με τον 32χρονο πιλότο μετά τη δολοφονία της συζύγου του για να του εκφράσει τα συλλυπητήρια της.

Σύμφωνα με την δικηγόρο της, η κα. Μυλωνοπούλου παρουσιάστηκε αυτοβούλως στη

ΓΑΔΑ για να προσκομίσει στοιχεία για την επαγγελματική της δραστηριότητα καθώς όσα έχουν ακουστεί για εκείνη αποτελούν δυσφήμιση.

Δεν είναι μέλος της Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής

Σημειώνεται ότι μετά τις καταγγελίες του ΣΕΨ, η Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής με ανακοίνωσή της κάνει γνωστό ότι η Ελένη Μυλωνοπούλου δεν είναι μέλος της:

«Η Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής, (hac.com.gr), ως ο αντιπροσωπευτικός επαγγελματικός-επιστημονικός φορέας των Συμβούλων Ψυχικής Υγείας στην Ελλάδα, από το 1994, με αφορμή την επικαιρότητα και τις διαστάσεις που έχει λάβει η υπόθεση, που αφορά στα γεγονότα στα “Γλυκά νερά” , παρεμβαίνει ως ακολούθως:

Καταδικάζει την κατάφορη παραβίαση του Κώδικα Ηθικής και Δεοντολογίας, που αφορά στο θέμα της άρσης του επαγγελματικού απορρήτου. Το απόρρητο αίρεται μερικώς μόνο όταν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή του ατόμου ή τρίτου.

Δηλώνει ότι, κατ’ επανάληψη και με επιμονή, έχει επισημάνει σε κάθε αρμόδιο φορέα, ότι είναι επιτακτική η ανάγκη της θεσμοθέτησης του επαγγέλματος του Συμβούλου Ψυχικής Υγείας ώστε να διασφαλίζονται τα κριτήρια για την έναρξη του επαγγέλματος, με στόχο την προστασία του κοινωνικού συνόλου και των παρεχόμενων, προς αυτό, υπηρεσιών.

Ενημερώνει ότι η κα Μυλωνοπούλου δεν ήταν και δεν είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής και, ως εκ τούτου, δεν μπορεί να αυτοαποκαλείται Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Leave a Comment