Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Δασκάλα γιόγκα δείχνει τον λεκέ από την περίοδό της για να περάσει ένα σημαντικό μήνυμα

Δασκάλα γιόγκα δείχνει τον λεκέ από την περίοδό της για να περάσει ένα σημαντικό μήνυμα

ΗΣτεφ Γκόνγκορα, γιόγκι, έχει γίνει μεγάλη σταρ στο Instagram, αποκτώντας πάνω από 339.000 ακολούθους, κάνοντας γιόγκα σε εξωτικές τοποθεσίες.

Μια ανάρτησηπου έκανε πριν λίγο καιρό έκανε τεράστια αίσθηση κάνοντάς την ακόμη πιο διάσημη. Ο λόγος;

0000

Έδειχνε το σημάδι από τη περίοδό της μια κίνηση που η ίδια υποστηρίζει ότι έκανε θέλοντας νααπελευθερώσει τις γυναίκες από την τυραννία της προσπάθειας να κρύβουν την εμμηνόρροια τους. Το εν λόγω βίντεο έχει πάνω από μισό εκατομμύριο προβολές.

Η ίδια έγραψεκάτω από το βίντεο της:

«Είμαι γυναίκα, επομένως, αιμορραγώ Είναι βρώμικο, είναι οδυνηρό, είναι φοβερό, είναι όμορφο Κι όμως, δεν θα το

ξέρετε. Γιατί το κρύβω. Θα κρύψω τα πειστήρια στο κάτω μέρος των σκουπιδιών. Αναπνέω με δυσκολία λόγω του ότι έχω κράμπες, κρύβοντάς το, προσπαθώντας να δείχνω συνέχεια χαμογελαστή.

Ταμπόν; Σσσσσσ. Δεν λέμε αυτά τα λόγια δυνατά. Κρύψτε τα. Στην πίσω τσέπη του πορτοφολιού σας, στη γωνία του συρταριού, στο κάτω μέρος του καλαθιού στο σούπερ μάρκετ (σας παρακαλώ αφήστε με να πάω σε αυτό το ταμείο που κάθεται γυναίκα υπάλληλος).

Εκδηλώσεις και άλλα ραντεβού ακυρώνονται ή απλά δεν πάω. Στον εαυτό μου παρουσιάζω τη δικαιολογία του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν θέλω να ρισκάρω να λερωθώ και να με δουν. Και εγώ είμαι τυχερή Πάνω από 100 εκατομμύρια νεαρές γυναίκες σε ολόκληρο τον κόσμο δεν πηγαίνουν σχολείο ή δεν μπορούν να εργαστούν λόγω έλλειψης επαρκών προϊόντων υγιεινής και υπό το φόβο ότι όλοι θα

διαπιστώσουν ότι έχουν περίοδο, η οποία, όμως, μια φυσική σωματική λειτουργία. ΓΙΑΤΙ;

Επειδή στα εκατοντάδες χρόνια του πολιτισμού μας έχει καταστεί ντροπή η αιμορραγία. Μας έχουν κάνει να νιώθουμε βρώμικες και ντροπιασμένες. Σταματήσετε να το κρύβετε. Σταματήστε να χρησιμοποιείτε ανόητα ”παρατσούκλια” για την περίοδό σας επειδή απλά φοβάστε να πείτε ”έχω περίοδο”.

Σταματήστε να καταβάλετε τόσο μεγάλη προσπάθεια να κρύψετε αυτό που επιτρέπει στο ανθρώπινο είδος να έχει συνέχεια. Αρχίστε να μιλάτε γι ‘αυτό. Εκπαιδεύστε τις κόρες σας. Κάνετε τους να καταλάβουν ότι μπορεί να είναι τόσο ταλαιπωρία όσο και δώρο, αλλά ΠΟΤΕ δεν είναι κάτι που πρέπει να ντρέπονται για αυτό. Εκπαιδεύστε τους γιους σας έτσι ώστε να μην σοκάρονται από τη λέξη ταμπόν. Έτσι, δεν θα διαιωνιστεί ο κύκλος της ντροπής και της μισαλλοδοξίας».

Μιλώντας στο περιοδικό People η ίδια εξήγησε γιατί αποφάσισε να κάνει αυτό το ποστ:

«Μερικοί έσπευσαν να μου στείλουν e-mail ότι ήθελαν να με σκοτώσουν ή ότι έπρεπε να αυτοκτονήσω, ενώ πολλοί άνδρες αλλά και γυναίκες συνέκριναν την εικόνα με το σημάδια της περιόδου με άλλες ανδρών που φαινόταν η στύση τους ή ακόμη χειρότερα με επιδειξίες. Από την άλλη, πήρα και τόσα πολλά ευχαριστήρια σχόλια

Εσπασε η καρδιά μου όταν (σ.σ. από τα mail που της έστειλαν ως απάντηση στο βίντεό της), έμαθα για τη διαρροή που είχε ένα κορίτσι στο σχολείο και της έγινε εφιάλτης για χρόνια, ή για το πώς μια άλλη γυναίκα που σε ανάλογη περίπτωση ένιωσε τόσο ντροπιασμένη που ορκίστηκε ότι θα κάνει τα πάντα για να αλλάξει την κατάσταση, για την κόρη της. Γυναίκες δεν πάνε στη δουλειά, ή στο σχολείο, πάνε πιο πίσω τις δουλειές τους, από ντροπή. Αυτό είναι απαράδεκτο», είπε εξηγώντας την απόφασή της.

Leave a Comment