Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Δολοφονία Μακρή: Μια απόδειξη ρούχων πρόδωσε τον Βούλγαρο εκτελεστή

Δολοφονία Μακρή: Μια απόδειξη ρούχων πρόδωσε τον Βούλγαρο εκτελεστή

Πώς η Ασφάλεια έφθασε να εντοπίσει τον Βούλγαρο εκτελεστή του Γιάννη Μακρήστο Πανόραμα της Βούλας, εξήγησαν σήμερα σε συνέντευξη τύπου οι αστυνομικοί που ανέλαβαν την υπόθεση.

Μια υπόθεση που μοιάζει με αστυνομική ταινία, αφού ο Βούλγαρος εκτελεστής έκανε συνέχεια ταξίδια από και πρός την Ελλάδα αλλά στην διάρκεια των μετακινήσεών του έκανε και πολά λάθη που οδήγησαν στον εντοπισμό του.

Ο31χρονος Βούλγαροςήρθε τελευταία φορά στην Ελλάδα πριν από 1,5 εβδομάδα, μαζί με ένα ακόμα άτομο το οποίο όμως δεν εμπλέκεται στην υπόθεση. Το μοιραίο λάθος που έκανε και που οδήγησε στην σύλληψή του, ήταν ότι έκανε τις ίδιες κινήσεις που έκανε και πριν δολοφονήσει τον ελληνοαυστραλό επιχειρηματία.

Δηλαδή, άλλαζε ξενοδοχεία ανά δυο ημέρες και χρησιμοποιούσε πάντα νοικιασμένα αυτοκίνητα.

Δυο εβδομάδεςπριν από την δολοφονία του Γιάννη Μακρήο 31χρονος Βούλγαρος εκτελεστήςείχε έρθει στην Ελλάδα μαζί με τον καταζητούμενο πλέον 33χρονο αδελφό του που ήταν ο συνεργός. Ξεκίνησαν με την παρακολούθηση του Γιάννη Μακρή τον οποίο ακολουθούσαν παντού. Μάλιστα ήταν τόσο εμφανές, που σύμφωνα με πληροφορίες, κάποια στιγμή ο ελληνοαυστραλός επιχειρηματίας είχε πει σε έναν φίλο του οτι φοβάται οτι τον παρακολουθούν.

Το πρωί της 31ης Οκτωβρίου 2018και λίγες ώρες πριν εκτελέσουν το Γιάννη Μακρή, οι δυο Βούλγαροι πήγανσε κατάστημα αθλητικών ειδών στην Λεωφόρο Βουλιαγμένηςκαι αγόρασαν ρούχα και καπέλα τζόκεϊ. Επιστρέφουν στο ξενοδοχείο τους και αφού αλλάζουν ρούχα αφήνουν τις αποδείξεις στο δωμάτιο και ξεκινούν για το Πανόραμα της Βούλας. Με το που τον εκτελούν, φεύγουν με το νοικιασμένο αυτοκίνητο καιπερνούν μπροστά από το σπίτι του Γιάννη Μακρή και τους «πιάνει» η κάμερα. Αλλο ένα μοιραίο λάθος τους.Από τους αριθμούς κυκλοφορίας του νοικιασμένου αυτοκινήτου οι αστυνομικοί καταλήγουν στο γραφείο ενοικίασης και εκεί διαπιστώνουν οτι ο Βούλγαρος εκτελεστής είχε αφήσει τα πραγματικά του στοιχεία.

Οι αστυνομικοί στην συνέχεια εντοπίζουν το ξενοδοχείο και βρίσκουν εκεί τις αποδείξεις και τις ετικέτες από τα ρούχα. Πηγαίνουν στην συνέχεια στο γνωστό κατάστημα αθλητικών ειδών και βλέπουν τους εκτελεστές του Γιάννη Μακρή από τις κάμερες. Ενημερώνουν άμεσα τις αρχές της Βουλγαρίας.

Leave a Comment