Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Δυνατο μπλοκο για τους αρνητες - Θα τους μπλοκαρουν απο ολα τα μαγαζια και θα μεινουν σπιτι

Δυνατο μπλοκο για τους αρνητες - Θα τους μπλοκαρουν απο ολα τα μαγαζια και θα μεινουν σπιτι

Έρχεται και επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών

H επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον φέρνει νέα μέτρα σε εστίαση και στο μέτωπο της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών.

Παρά τα θετικά μηνύματα από τους επιστήμονες, όπως για παράδειγμα τα όσα είπε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας,Μίνα Γκάγκα, η οποία μιλώντας στο MEGA προέβλεψεπως

0000

«θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω πολύ σύντομα»,αλλά και την πρόβλεψη του Καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ,Δημοσθένη Σαρηγιάννη, ότι μπορεί να κάνουμε «Πάσχα με μηδεικά κρούσματα», το μεγάλο ερώτημα είναι τι κάνουμε τώρα που η πaνδhμiα «σαρώνει» τη χώρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, η κυβέρνηση, αλλά και οι λοιμωξιολόγοι έχουνστο τραπέζι τους νέα μέτραπροκειμένου να περιορίσουν την εξάπλωση του φονικού ιού.

Τα μέτρα αυτά θα

εστιάζουν κυρίως στην εστίαση, καθώς καιστον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Οι εισηγήσεις που υπάρχουναναφορικά με την εστίασηείναι ναπεριοριστεί κι άλλο ο αριθμός των πελατών μέσα στα καταστήματα.

Τοδεύτερο μέτρο είναι να υπάρξει πλήρης αποκλεισμός των ανεμβολίαστωνκαι από τους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων εστίασης.

Σημειώνεται ότιμέχρι σήμερα οι αμπόλιαστοι μπορούσαν να κάθονται μόνο στους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων της εστίασης, με την

επίδειξη αρνητικού τεστακι.

Αναφορικά με τηνεπέκταση της υποχρεωτικότητας, η κυβέρνηση προσανατολίζεται να την επιβάλει στιςηλικίες 50 ετών και άνω ή 55 ετών και άνω.

Οι δύο αυτές ηλικιακές κατηγορίες έχουν δείξει μικρή άνοδο στον εμβολιασμό τον τελευταίο καιρό,ωστόσο δε έχουν ακόμα φτάσει στο επιθυμητό σημείο, όπως για παράδειγμα οι ηλικίες 65 ετών και άνω.

Γιατί πάμε σε νέα μέτρα;

Ο λόγος που η κυβέρνηση προχωράει στη λήψη νέων μέτρων είναι πως σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν για την πορεία της πaνδhμiας στην Ελλάδα,οι επόμενες δύο με

τρεις εβδομάδες είναι αυτές που θα δούμε την μεγάλη κορύφωση των κρουσμάτων, με δεδομένο ότι τις εβδομάδες θα καταγράφεται και όλη η περίοδος των γιορτών.

Για να συγκρατηθεί αυτό το κύμα και να ξεκινήσει ηαποκλιμάκωσή του στο τέλος του μήνα θα πρέπει ληφθούν περισσότερα μέτρα.Σε κάθε περίπτωσητα νέα αυτά μέτρα αναμένεται να ανακοινωθούνστις αρχές τις επόμενης εβδομάδας.

Leave a Comment