Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Εβαλε την υπογραφή του στα νεα μετρα - Δειτε τι θα ανακοινωσει σημερα για μαγαζια και προστιμα

Εβαλε την υπογραφή του στα νεα μετρα - Δειτε τι θα ανακοινωσει σημερα για μαγαζια και προστιμα

Παράταση lockdown: Ο Νίκος Χαρδαλιάς πρόκειται να προχωρήσει στην ανακοίνωση για την παράταση του lockdown. Ο ίδιος επίσης θα αναφερθεί στους όρους που θα ανοίξουν καταστήματα. Μάλιστα, ο ίδιος θα προχωρήσει σε σχετική ανακοίνωση σήμερα (σ.σ. Παρασκευή 15 Ιανουαρίου του 2021) το απόγευμα. Αναλυτικότερα:

0000

Η ανακοίνωση του Νίκου Χαρδαλιά

Ο Υφυπουργός Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, στην καθιερωμένη ενημέρωση της Παρασκευής θα γνωστοποιήσει πως το lockdown θα πάρει παράταση. Όμως, αναμένεται να έχει πιο χαλαρή μορφή.

Κάτι απολύτως λογικό, καθώς εκτός από την κυκλοφορία για τα σχολεία που έχουν ανοίξει την Δευτέρα, θα υπάρχει και αυτή για τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις που θα ανοίξουν το λουκέτο τους.

Από εκεί και πέρα, είναι πολύ πιθανό η βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 που ξεκινάει τώρα, από την Δευτέρα να πάει στις 22:00. Να μετατεθεί κατά μία ώρα. Δηλαδή, όπως είχε γίνει την περίοδο των Χριστουγέννων.

Παράταση lockdown: Το click away και το click in shop

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων θα συνεδριάσει σήμερα το πρωί. Φαίνεται πως θα ανάψει το πράσινο φως για το άνοιγμα των καταστημάτων που είναι κλειστά όλο τον προηγούμενο μήνα.

Οι επιχειρήσεις που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία και στις 18 Ιανουαρίου θα ανοίξουν το λουκέτο είναι οι εξής:

– Καταστήματα ένδυσης
– Καταστήματα υπόδησης
– Καταστήματα αργυροχρυσοχοΐας

Στα παραπάνω ο τρόπος λειτουργίας τους θα είναι υπό το καθεστώς είτε του click away, είτε του click in shop. Με την πρώτη επιλογή που είχε χρησιμοποιηθεί τον Δεκέμβριο, ο πελάτης θα κάνει τις αγορές του τηλεφωνικά ή online και θα παραλαμβάνει από το καταστήματα. Με την δεύτερη ουσιαστικά θα κλείνει ραντεβού για ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο, στο οποίο θα μπορεί να πηγαίνει στο κατάστημα και να κάνει τις αγορές τους, μπαίνοντας κανονικά μέσα.

Από εκεί και πέρα, το πιθανότερο είναι τα καταστήματα που άνοιξαν τον Δεκέμβριο, όπως για παράδειγμα αυτά των παιχνιδιών, να λειτουργήσουν αποκλειστικά με click away και όχι με click in shop. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως όλα δείχνουν οτι θα ανοίξουν τόσο τα κομμωτήρια, όσο και τα κέντρα περιποίησης νυχιών, με τα γνωστά αυστηρά μέτρα, που προβλέπουν την παρουσία πελατών ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα της επιχείρησης.

Leave a Comment