Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Έβγαλαν γυαλιά εικονικής πραγματικότητας για τις αγελάδες για να τις ηρεμούν και κάνουν καλύτερο γάλα

Έβγαλαν γυαλιά εικονικής πραγματικότητας για τις αγελάδες για να τις ηρεμούν και κάνουν καλύτερο γάλα

Εκεί που νομίζεις ότι ητεχνολογίαδεν μπορεί να γίνει πιοπαράξενη, τελικά μπορεί. Έξω από τηΜόσχα, οιαγελάδεςήταν πάντα πολύ στρεσαρισμένες στις αρχές του χειμώνα και δεν έδιναν καλό γάλα. Οι επιστήμονες, όμως πιστεύουν ότι βρήκαν τη λύση:Εικονική πραγματικότητα.

Η αλλαγή τουκαιρού, από τοκαλοκαίριστοχειμώνα, από τα φωτεινά χρώματα στογκρίκαι από την ηλιοφάνεια στοσκοτάδιή το χιόνι, στρεσάρει όλους μας. Όταν λέμε όλους μας, δεν εννοούμε μόνο τουςανθρώπους. Οιαγελάδεςαντιμετώπιζαν παρόμοιο πρόβλημα, έως ότου επιστήμονες αποφάσισαν να τολύσουν, φορώντας τους γυαλιάεικονικής πραγματικότητας.

Το πρόγραμμα εφαρμόζεται ήδηπιλοτικάσε φάρμες έξω από τη Μόσχα, όπως ανακοίνωσε το τοπικό υπουργείο Γεωργίας και Τροφίμων, δίνοντας μάλιστα στη δημοσιότητα και μιαφωτογραφία. Με τα γυαλιά οι αγελάδες βλέπουν «ένα μοναδικό πρόγραμμαπροσομοίωσης ενός ανθισμένου αγρού». Έναςεικονικός παράδεισοςγια αγελάδες δηλαδή.

Τα γυαλιά κατασκευάστηκαν μεειδικό τρόποπροκειμένου να ταιριάζουν στακεφάλιατων ζώων.Το υπουργείο Γεωργίας και Τροφίμων της Μόσχας επικαλείταιέρευνα, σύμφωνα με την οποίαυπάρχει σχέση μεταξύ τηςσυναισθηματικής κατάστασηςτης αγελάδας και τηςγαλακτοπαραγωγικήςτης απόδοσης.Οι ερευνητές θααξιολογήσουντα αποτελέσματα του προγράμματος και αν είναι θετικά θα επεκτείνουν το πείραμα και σε άλλες περιοχές.

0000

2 copy copy

@Moscow Regional Agriculture Ministry

Μέχρι στιγμής, πάντως, όλες οι αγελάδες στις συγκεκριμένες φάρμες, δείχνουν πιοευτυχισμένες. Ή, τουλάχιστον, πιοήρεμες. Αν θα κάνουν περισσότερο καικαλύτερογάλααπομένει να φανεί.

Leave a Comment