Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Εδωσε την εντολη που ολοι μας περιμεναμε - Θα βαλει το χερι του στην τιμη των καυσιμων

Εδωσε την εντολη που ολοι μας περιμεναμε - Θα βαλει το χερι του στην τιμη των καυσιμων

Η ενεργειακή κρίση αλλά και ο πόλεμος στην Ουκρανία έχουν κάνει τις τιμές καυσίμων να αυξάνονται πυρετωδώς σε καθημερινή σχεδόν βάση.

Ο Γιάννης Οικονόμου ανέφερε ότι η εκτόξευση της δαπάνης για τα καύσιμα θα αντιμετωπιστεί από την κυβέρνηση και τον

0000

Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στροφή όσον αφορά τις παρεμβάσεις στις τιμές καυσίμων φαίνεται πως κάνει η κυβέρνηση. Σε αντίθεση με μέλη του υπουργικού συμβουλίου που είχαν αναφέρει ότι «οι φτωχοί δε διαθέτουν αυτοκίνητο», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε τα καύσιμα ως «μία δαπάνη η οποία αφορά τους πάντες και ως ένα βαθμό είναι μη ελαστική».

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο Γιάννης Οικονόμου είπε ότι οι αυξήσεις στις τιμές καυσίμων δε θα μείνουν έξω από το πεδίο των κυβερνητικών παρεμβάσεων. Δεν ανέφερε πάντως αν θα μπει πλαφόν στις

τιμές των καυσίμων, καθώς το επικρατέστερο σενάριο είναι να μην υπάρχει οριζόντια μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης, αλλά επιδότηση των ασθενέστερων για την αγορά βενζίνης και πετρελαίου κίνησης.

Υπενθυμίζεται ότι από τα 2 ευρώ για κάθε λίτρο αμόλυβδης βενζίνης, το 1,3 ευρώ αντιστοιχεί σε φόρους και δασμούς.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Οι τιμές καυσίμων ξεφεύγουν επικίνδυνα. Πρόκειται για μια δαπάνη η οποία αφορά τους πάντες και ως ένα βαθμό είναι μη

ελαστική. Δεν θα μείνει έξω από το πεδίο των παρεμβάσεών μας, πάντοτε στα πλαίσια λελογισμένων κινήσεων για να νιώσει ο κόσμος και εκεί τη στήριξη μετριασμού των επιπτώσεων».

Όταν ρωτήθηκε για τυχόν πλαφόν στα

καύσιμα, απάντησε ότι «θα έχουμε καλή είδηση για το σύνολο των τομέων της αγοράς, όπου οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κόσμος γίνονται ανυπέρβλητες».

Κοιτάξτε το βίντεακι

Leave a Comment