Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Επίσημα και τα προνόμια - 6 πράγματα που δεν θα μπορούν να κάνουν όσοι δεν είναι μπολιασμενοι

Επίσημα και τα προνόμια - 6 πράγματα που δεν θα μπορούν να κάνουν όσοι δεν είναι μπολιασμενοι

Το σχέδιο άρσης των περιορισμών για όσους είναι εμβολιασμένοι αναμένεται να ανακοινώσει αύριο Δευτέρα η κυβέρνηση.

Τα προνόμια για τους εμβολιασμένους αναμένεται να τεθούν σε ισχύ από τον Ιούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ οι ιδιοκτήτες μαζικών χώρων (κινηματογράφοι, θέατρα, συναυλίες, φεστιβάλ, αθλητικές εκδηλώσεις) έχουν την επιλογή αν θα προσφέρουν υπηρεσίες μόνο σε

0000

εμβολιασμένους ή σε όλους τους πολίτες.

Εάν επιλέξουν ο χώρος τους να είναι covid free τότε θα λειτουργούν χωρίς υγειονομικά πρωτόκολλα. Ο έλεγχος εμβολιασμού του πελάτη αναμένεται να γίνεται μέσω ειδικής εφαρμογής που θα έχει στη διάθεσή του ο ιδιοκτήτης στην οποία θα σκανάρει το QR Code του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Εάν επιλέξουν ο χώρος τους να δέχεται ανεμβολίαστους πολίτες τότε θα λειτουργούν με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, δηλαδή με μάσκες, αποστάσεις και περιορισμούς στην πληρότητα των χώρων.

Εξαιρούνται δημόσιες υπηρεσίες, νοσοκομεία, σούπερ μάρκετ, καταστήματα, τράπεζες και Μέσα Μεταφοράς όπου δεν θα υπάρχει διάκριση μεταξύ εμβολιασμένων και μη.

Σημειώνεται πως τα πρώτα προνόμια για τους εμβολιασμένους έχουν ανακοινωθεί καθώς από την αύριο Δευτέρα, 28 Ιουνίου οι πλήρως εμβολιασμένοι εξαιρούνται από τη διενέργεια self test για την εργασία τους και για την άθλησή τους στα

γυμναστήρια.

Προϋπόθεση για το συγκεκριμένο προνόμιο είναι να έχουν περάσει 15 ημέρες από την ολοκλήρωση της δεύτερης δόσης εμβολιασμού (ή της πρώτης εάν πρόκειται για το μονοδοσικό εμβόλιο της εταιρείας Johnson & Johnson).

Leave a Comment