Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Φουντώνει το κίνημα #notmypresident εναντίον της Κατερίνας Σακελλαροπούλου

Φουντώνει το κίνημα #notmypresident εναντίον της Κατερίνας Σακελλαροπούλου

Φουντώνει το κίνημα #notmypresident εναντίον της Κατερίνας Σακελλαροπούλου

Λαϊκή αγανάκτηση κατά της κ.Σακελλαροπούλου, με χιλιάδες πολίτες να δηλώνουν ότι δεν τους εκφράζει – Νέο χτύπημα, με άρθρο κατά του «εθνοκεντρικού προστατευτισμού» και υπέρ της παγκοσμιοποίησης

0000

Σάλο έχει προκαλέσει με τιςπράξεις και τα κείμενά τηςη Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, δημιουργώντας έντονες αντιδράσεις,κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

https://twitter.com/pitaroudis/status/1345467914418348033?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1345467914418348033%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.tilestwra.com%2Ffoyntonei-to-kinima-notmypresident-kata-tis-katerinas-sakellaropoyloy%2F

Μάλιστα, έχει ήδησυσταθεί ένα κίνημαμε τον τίτλο«not my president», που ουσιαστικάκαταγγέλλει τα

πεπραγμένα της Προέδρου, υποστηρίζοντας πως αυτή δεν εκφράζει όλους τους Έλληνες. Κάποιοι έχουν αρχίσει να μιλούν ακόμακαι για παραίτηση της κυρίας Σακελλαροπούλου, εκτιμώντας πως δεν ανταποκρίνεται όπως θα έπρεπε στα καθήκοντά της.

https://twitter.com/LiberA22463580/status/1345781946564141056?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1345781946564141056%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.tilestwra.com%2Ffoyntonei-to-kinima-notmypresident-kata-tis-katerinas-sakellaropoyloy%2F

Μετά το απαράδεκτο θέμα που προέκυψεμε τη μη ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών στην πρωτοχρονιάτικη δοξολογία, η κυρία Σακελλαροπούλου έδωσε αφορμή για νέα αρνητικά σχόλιαμε άρθρο τηςστην

«Εφημερίδα των Συντακτών». Μέσω αυτού επί της ουσίας τάσσεταικατά του «εθνοκεντρικού προστατευτισμού»,ο οποίος, σύμφωνα με την ίδια, οδηγεί στην ανελευθερία, ενώεπιτίθεται και σε όσους αντιστρατεύονται την παγκοσμιοποίηση, με τη φράση: «Ο ευρωσκεπτικισμός είναι μια παραλλαγή της αντίδρασης στην παγκοσμιοποίηση και υποκινεί την εσωστρεφή αναδίπλωσή μας στη δήθεν εθνική ασφάλεια»

https://twitter.com/dimitris73t/status/1345277795207884801?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1345277795207884801%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.tilestwra.com%2Ffoyntonei-to-kinima-notmypresident-kata-tis-katerinas-sakellaropoyloy%2F

Η συγκεκριμένη απόφασή της να γράψει το εν λόγω άρθρο, καθώς και το περιεχόμενο αυτού, που μοιάζει «ξαφνική αφύπνιση» της

Προέδρου της Δημοκρατίας, έπειτα από οκτώ μήνες βάναυσης καταστρατήγησης των ανθρώπινων δικαιωμάτων υπό την προεδρία της,έχει δώσει τροφή για ειρωνικά και σαρκαστικά σχόλια για το πρόσωπό της.

Η κυρία Σακελλαροπούλου υποστηρίζει πως «στη λαϊκιστική στρέβλωση της δημοκρατίας η λαϊκή βούληση συγχέεται με τη βούληση της πλειοψηφίας. Οι κυβερνώντες υπονομεύουν, άμεσα ή έμμεσα, τις μείζονες εγγυήσεις του κράτους δικαίου: την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, την ακαδημαϊκή ελευθερία, την ελευθεροτυπία και την ελεύθερη έκφραση. Ομως δημοκρατία χωρίς κράτος δικαίου δεν νοείται. Και η Ευρώπη είναι πάνω από όλα μια Ενωση δικαίου» σημειώνει, επισημαίνοντας δε ότι «βρήκαν πολλοί την ευκαιρία να αμφισβητήσουν τη φιλελεύθερη δημοκρατία στο όνομα ενός νέου εθνοκεντρικού προστατευτισμού».

Πολλά ατοπήματα

Πέραν της υπόθεσης με τον Εθνικό Ύμνο, εντύπωση προκάλεσε εξάλλου η στάση της Προέδρου της Δημοκρατίας στη δοξολογία του νέου έτους,να μην ασπαστεί τον σταυρό στο τέλος,ως είθισται, αρκούμενη σε απλό χαιρετισμό προς τον Αρχιεπίσκοπο. Κίνηση η οποία έχει πυροδοτήσει πολλά αρνητικά σχόλια.

Και κατά το παρελθόν, πάντως, η κυρία Σακελλαροπούλου έδωσε αφορμές για επικρίσεις σε βάρος της. Όπως, για παράδειγμα, όταν με μια φαιδρή όσο και απίστευτη δήλωση εντελώς απροσχημάτιστα υποστήριξε ότιθεωρεί πιο σημαντικό το δεύτερο κύμα της πανδημίας από την τουρκική επιθετικότητα, η οποία -κατ’ αυτήν- είναι απλά δυσάρεστη!

Ή τον Αύγουστο, κατά την ορκωμοσία των πέντε νέων μελών της κυβέρνησης, όταν προσπαθώντας δήθεν να ξεχωρίσει, κατάφερε ακόμη μια φορά ακριβώς το αντίθετο,αρνούμενη επιδεικτικά να κάνει τον σταυρό της κατά τη διάρκεια της τελετής.

Εξάλλου,όπως αποκάλυψε πρόσφατα η «Εστία», η Πρόεδρος της Δημοκρατίας απομάκρυνε από το γραφείο της (όχι το προσωπικό της, αλλά του Προεδρικού Μεγάρου)όπλα του Αγώνα του 1821, τα καριοφίλια, ενώέχει αλλάξεικαι τον πίνακα ζωγραφικής του Γερμανού ζωγράφου Peter von Hess με τίτλο «Παλικάρια ατενίζοντας την Ακρόπολη».

Πηγή: newsbreak, twitter

Leave a Comment