Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Η ΒΜW παρουσιάζει τη νέα Σειρά 2 Gran Coupe -Ποια είναι η τιμή της [εικόνες]

Η ΒΜW παρουσιάζει τη νέα Σειρά 2 Gran Coupe -Ποια είναι η τιμή της [εικόνες]

Το μικρομεσαίο premium μοντέλο της γερμανικής φίρμας αποκτά ακόμη μια έκδοση αμαξώματος. Η BMW Σειρά 2 Gran Coupe έχει ξεχωριστή εμφάνιση και θα προσπαθήσει να ανταγωνιστεί την πετυχημένη Mercedes CLA.

Τα χαρακτηριστικά τα οποία κάνουν σειρά 2 Gran Coupe να ξεχωρίζει είναι η δυναμική σιλουέτα, τα εμπρός φώτα (τοποθετημένα υπό γωνία και πλήρως LED), τα τέσσερα frameless (χωρίς πλαίσιο) παράθυρα στις πόρτες και τα πίσω φώτα τα οποία εκτείνονται από την άκρη σχεδόν ως το κέντρο του πίσω μέρους «μέσα» σε ένα μαύρο κρύσταλλο.

Η σειρά 2 Gran Coupe μετρά 4.526 χιλιοστά σε μήκος, 1.800 χιλιοστά σε πλάτος και 1.420 χιλιοστά σε ύψος. Παρά την χαμηλωμένη, σπορ εμφάνιση, οι επιβάτες έχουν (σύμφωνα με την BMW) πολύ χώρο διαθέσιμο, χάρη στο μεταξόνιο (2.670 χιλιοστά). Επιπλέον, το πορτ μπαγκάζ των 430 λίτρων είναι παραπάνω από ικανοποιητικό. Όλα τα παραπάνω χάρη στην νέα πλατφόρμα της σειράς 1. Ένας diesel και δύο βενζινοκινητήρες διατίθενται με το λανσάρισμα του νέου μοντέλου: βενζίνης τριών κυλίνδρων με 140 ίππων για την 218i Gran Coupe, ένα τετρακύλινδρο 190 ίππων πετρελαίου για την 220d και πιο ισχυρό τετρακύλινδρο μοτέρ του BMW Group με 306 ίππους για την xDrive M235 (τετρακίνητη). Όλοι οι κινητήρες πληρούν τις προδιαγραφές εκπομπών ρύπων Euro 6d.

Η ΒΜW παρουσιάζει τη νέα Σειρά 2 Gran Coupe

Η παγκόσμια πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί στο Los Angeles Auto Show

Το ηλεκτρονικό σύστημα (περιορισμού ολίσθησης τροχού ARB) γνωστό από τη BMW i3s δουλεύει ως μπλοκέ διαφορικό (standard εξοπλισμός στην έκδοση1000 Sport). Μάλιστα είναι εξελιγμένο ειδικά για την 2 Gran Coupe και είναι (σύμφωνα με τους μηχανικούς) πιο άμεσο και ευαίσθητο από πριν. Η κορυφαίων προδιαγραφών τετρακίνητη xDrive M235 έχει ένα μηχανικό Torsen διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης στον πίσω άξονα. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι το γνωστό Steptronic το οποίο διαθέτει λειτουργία launch control.

Η ΒΜW παρουσιάζει τη νέα Σειρά 2 Gran Coupe

Οι τιμές στη Γερμανία θα ξεκινούν από τα 31.950 ευρώ για την BMW 218i

Φυσικά από την Σειρά 2 Gran Coupe δεν λείπουν τα καινοτόμα συστήματα υποστήριξης οδηγού. Το σύστημα Lane Departure Warning έχει ενεργή επιστροφή στην λωρίδα και ενσωματώνει το σύστημα προειδοποίησης σύγκρουσης και αναγνώρισης πεζών, την λειτουργία αυτόματου φρεναρίσματος πόλης είναι στάνταρ. Το ενεργό cruise control, συμπεριλαμβανομένων Lane Change Warning, τα crossing traffic warning και η «βοηθός» οπισθοπορείας είναι έξτρα.

Η ΒΜW παρουσιάζει τη νέα Σειρά 2 Gran Coupe

Φυσικά από την Σειρά 2 Gran Coupe δεν λείπουν τα καινοτόμα συστήματα υποστήριξης οδηγού

Η παγκόσμια πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί στο Los Angeles Auto Show, το Νοέμβριο του 2019 και το αυτοκίνητο θα κυκλοφορήσει στην αγορά τον Μάρτιο 2020. Οι τιμές στη Γερμανία θα ξεκινούν από τα 31.950 ευρώ για την BMW 218i, 39.900 ευρώ για την 220d και 51.900 ευρώ για την xDrive M235.

Leave a Comment