Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Η εκτόξευση των κρουσμάτων ξανά κλείνει τη διασκέδαση - Τα 2 νέα μέτρα για τον χειμώνα που έπεσαν στο τραπέζι

Η εκτόξευση των κρουσμάτων ξανά κλείνει τη διασκέδαση - Τα 2 νέα μέτρα για τον χειμώνα που έπεσαν στο τραπέζι

Μετά την κατάργηση των “κόκκινων περιοχών” η επιτροπή υγείας εξετάζει να θέσει νέα μέτρα στη διασκέδαση για να περιοριστεί η διασπορά του ιού.

Ποια τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό στο τραπέζι με ωράριο στη διασκέδαση;

Σχεδόν 10 ημέρες μετά την απελευθέρωση στη διασκέδαση για τους εμβολιασμένους, μπαίνει στο τραπέζι η αναζήτηση ενός plan B που θα είναι έτοιμο για εφαρμογή εφόσον τα

0000

επιδημιολογικά δεδομένα δείξουν ότι κρίνεται απαραίτητο.

Σύμφωνα με πηγές της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας, το πρόβλημα της διασποράς εντοπίζεται στη νυχτερινή διασκέδαση.

Όπως εκτιμούν, ένα μέτρο που θα είχε αποτέλεσμα θα ήταν να μπει και πάλι ωράριο στα μπαρ και τα νυχτερινά κέντρα μέχρι τη 1 το βράδυ.

Απορρίπτουν δε το ενδεχόμενο -για παράδειγμα- χρήσης διπλής κάσκας στην επαρχία, καθώς θεωρούν ότι κάτι τέτοιο δε θα λειτουργούσε, ούτε θα τηρούνταν.

Σε κάθε περίπτωση, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές πως δε έχει έρθει ακόμα επίσημο αίτημα για να συζητηθούν νέα μέτρα, και πως το παραπάνω θα γίνει εφόσον χρειαστεί και αν

ανοίξει η συζήτηση.

Από τις αρχές του φθινοπώρου, οι επιστήμονες εξέφραζαν τους φόβους τους για τον χειμώνα που έρχεται, το ρίσκο στη διασκέδαση και τις συνέπειες που ενδεχομένως να έχει.

Ήδη εξάλλου, οι αμπόλιαστοι βρήκαν το κόλπο να μπαίνουν στους κλειστούς χώρους και σε πολλές περιπτώσεις τα μέτρα δε τηρούνται. Δεν γίνεται έλεγχος ταυτοπροσωπίας και αρκετοί είναι εκείνοι που χρησιμοποιούν πιστοποιητικά συγγενών ή φίλων.

Πανδαιμόνιο από κόσμο επικρατεί ωστόσο και σε στοές με μπαράκια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, αλλά και στους δρόμους, με τους νέους ειδικότερα να

μαζεύονται έξω από τα μαγαζιά και να παίρνουν ένα ποτό σε πλαστικό μέχρι τα ξημερώματα.

Παρά την κατάργηση ειδικών περιοριστικών μέτρων στις «κόκκινες» περιοχές τις προηγούμενες ημέρες, φαίνεται πως θα εισηγηθούν τελικά νέο χρώμα για τις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές («μωβ») όπου θα εφαρμόζεται συγκεκριμένο ωράριο για τη νυχτερινή διασκέδαση.

Leave a Comment