Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Καπουτζίδης για ομοφυλοφιλία - Προσπαθώ να στρώσω το έδαφος στους νέους να απελευθερωθούν

Καπουτζίδης για ομοφυλοφιλία - Προσπαθώ να στρώσω το έδαφος στους νέους να απελευθερωθούν

Για την σεξουαλικότητά του, μίλησε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Καπουτζίδης στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω».

Ο γνωστός ηθοποιός και σεναριογράφος, θέλοντας εκμυστηρεύτηκε την

μάχη που έδινε μέσα του για να αποδεχτεί σε μικρή ηλικία την σεξουαλικότητά του, λέγοντας πως όταν κατάλαβε πως έχει διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό, κλείστηκε για να προστατευτεί από τον υπόλοιπο κόσμο.

«Ήμουν ένα παιδί που έπαιζε πολύ στη γειτονιά μέχρι και την πέμπτη, έκτη δημοτικού, κάπου εκεί. Μετά έγινα ένα πολύ κλειστό παιδί που πέρασε τα χρόνια της εφηβείας κλεισμένο μέσα στο σπίτι. Η ανακάλυψη της σεξουαλικότητάς μου, η οποία ήταν διαφορετική από αυτή των υπόλοιπων παιδιών ήταν κάτι το οποίο με φόβισε, δεν ήξερα πώς να το αντιμετωπίσω, δεν ήξερα τι είμαι, γιατί είμαι», είπε χαρακτηριστικά.

0000

Καπουτζίδης: Δεν επέτρεψα να μου κάνουν bullying

Ο Καπουτζίδης τόνισε πως η διαδικασία αποδοχής της κατάστασης ήταν κάτι πολύ δύσκολο, ωστόσο θέλει να συνεχίσει να μιλάει γι’ αυτό, κυρίως για να μην φοβούνται και οι υπόλοιποι που νοιώθουν ανασφαλείς για τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό.

«Είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία και ότι λέω και ότι αγώνα κάνω τώρα πια είναι όχι για μένα, γιατί εγώ αυτό το οποίο ήθελα να κάνω στη ζωή μου, το έχω. Έχω τη ζωή που θέλω, έχω την αποδοχή από τους ανθρώπους που θέλω, είμαι εντάξει. Πρέπει να βοηθήσουμε τα παιδιά να μπορέσουν να μιλήσουν στους γονείς τους. Πρέπει να διευκολύνουμε την ζωή των παιδιών ώστε να ζήσουν μια ζωή πιο εύκολη, χωρίς bullying», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

«Δεν δέχθηκα bullying, προστάτεψα τον εαυτό μου, αλλά είχα και δυνατή προσωπικότητα που όταν κάποιος προσπαθούσε να μου την... πει, του την έλεγα. Σαν διαδικασία είναι πολύ αγχωτική για ένα παιδί, για έναν έφηβο. Και αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι να στρώσω το έδαφος για τα παιδιά που

μεγαλώνουν τώρα».

Ο Καπουτζίδης εξομολογήθηκε πως ο ίδιος αποκάλυψε στους γονείς του για την σεξουαλικότητά του το 1994 και τόνισε πως «Χαίρομαι που έχω κάνει περήφανους με την πορεία μου. Το δικό μου ζήτημα το λύσαμε πολύ ωραία, με αγάπη» σημείωσε.

Leave a Comment