Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Καταγάλανα νερά και ροζ άμμος με δωρεάν είσοδο - Ειναι στην Ελλαδα και θελουν ολοι να πανε εκει

Καταγάλανα νερά και ροζ άμμος με δωρεάν είσοδο - Ειναι στην Ελλαδα και θελουν ολοι να πανε εκει

Το Ελαφονήσι είναι μία από τις πιο γνωστές και όμορφες παραλίες της Κρήτης, την οποία πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείς όταν θα επιλέξεις το νησί για τις καλοκαιρινές σου διακοπές.

Ειδικότερα, το Ελαφονήσι είναι ένα μικρό νησάκι με

0000

λευκή άμμο, που το χωρίζει από τη στεριά μια λιμνοθάλασσα με βάθος 1 μέτρο το πολύ. Απέχει 75 χιλιόμετρα από τα Χανιά και θα χρειαστείτε περίπου 1,5 ώρα για να φτάσετε.

Το Ελαφονήσι βρίσκεται 76χλμ νοτιοδυτικά της πόλης των Χανίων και 5χλμ νότια της Μονής Χρυσοσκαλίτισας, στο νοτιοδυτικότερο άκρο της Κρήτης και είναι μια στενόμακρη χερσόνησος, η οποία συχνά “σπάει” στην αρχή της, δίνοντας την αίσθηση ενός

ξεχωριστού νησιού.

Ελαφονήσι: Οικοσύστημα εξαιρετικής οικολογικής σημασίας

Έχει ενταχθεί στο δίκτυο με τις προστατευόμενες περιοχές Natura, καθώς αποτελεί οικοσύστημα εξαιρετικής οικολογικής σημασίας που δυστυχώς λόγω των τεράστιων αριθμών επισκεπτών έχει υποβαθμιστεί αρκετά.

Ελαφονήσι: Απαγορεύεται να πάρετε ένα μπουκαλάκι με άμμο μαζί σας

Στις αμμοθίνες του Ελαφονησίου φύονται αρκετά ενδημικά είδη χλωρίδας, ενώ εντύπωση προκαλούν τα λευκά κρινάκια της άμμου που ανθίζουν το φθινόπωρο και οι απειλούμενοι. Εδώ φωλιάζουν οι χελώνες καρέτα και αρκετά ζωάκια των αμμοθινών. Απαγορεύεται αυστηρά να

κόψετε φυτά ή να πάρετε ακόμη και ένα μπουκαλάκι με άμμο μαζί σας.

Ελαφονήσι: Οι παραλίες θυμίζουν εξωτικό τοπίο της Καραϊβικής

Εκατέρωθεν της χερσονήσου σχηματίζονται αρκετές πανέμορφες παραλίες με άσπρη άμμο και τυρκουάζ νερά, που θυμίζουν εξωτικό τοπίο από κάποιο εξωτικό μέρος Καραϊβικής. Η άμμος σε πολλά σημεία παίρνει ροζ χρωματισμούς από τα χιλιάδες σπασμένα κοχυλάκια. Στο σημείο που σπάει η χερσόνησος το νερό δεν ξεπερνάει το μισό μέτρο και δημιουργείται μια μικρή λιμνοθάλασσα με ζεστά νερά, ιδανική για παιδιά. Μπορείτε με λίγη προσοχή να περάσετε απέναντι, έχοντας μαζί σας ακόμη και τα πράγματα σας.

Ελαφονήσι: Μπορείτε να επιλέξετε οργανωμένη ή απομονωμένη παραλία

Η ανατολική πλευρά της παραλίας, μπροστά στη λιμνοθάλασσα, είναι οργανωμένη και μαζεύει το περισσότερο κόσμο. Υπάρχουν ομπρέλες, ντους, ναυαγοσώστης, αναψυκτήρια και αποδυτήρια. Επίσης, πίσω από την οργανωμένη παραλία υπάρχει μια τεράστια έκταση για στάθμευση και ακόμη πιο πέρα μερικά ενοικιαζόμενα δωμάτια. Αντίθετα, οι παραλίες εκατέρωθεν του νησιού έχουν λιγότερο κόσμο και είναι πιο όμορφες. Αν θέλετε να απομονωθείτε εντελώς ή να κάνετε ακόμη και γυμνισμό, μπορείτε να περπατήσετε κατά μήκος της χερσονήσου μέχρι να βρείτε ένα κόλπο που σας αρέσει.

Ελαφονήσι: Εκτός από τις βουτιές έχει και αξιοθέατα να επισκεφθείς

Εκτός από το να κάνεις άπειρες βουτιές στην υπέροχη θάλασσα του Ελαφονησίου μπορείς να δεις δύο ακόμη πράγματα. Το ένα βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο του Ελαφονησίου. Εκεί υπάρχει μια πλάκα ενός πολύ δυσάρεστου συμβάντος. Στις 24 Απριλίου 1824, αρκετές εκατοντάδες Έλληνες, κυρίως γυναικόπαιδα, σφαγιάστηκαν στο Ελαφονήσι από Οθωμανούς στρατιώτες. Επίσης φεύγοντας από την παραλία, μπορείς να πας και στη Μονή της Χρυσοσκαλίτισσας που είναι μια από τις ομορφότερες μονές της περιοχής

Ελαφονήσι: Πως θα φτάσεις στην μαγευτική παραλία

Για να φτάσεις στο Ελαφονήσι από τα Χανιά –με αυτοκίνητο– θα χρειαστείς περίπου 1,5 ώρα μιας και απέχει 74 χιλιόμετρα. Αλλά υπάρχουν και εναλλακτικοί τρόποι. Αν δεν διαθέτεις αυτοκίνητο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα λεωφορεία που σε μεταφέρουν εκεί ή ακόμη και βάρκα έτσι ώστε να βγεις απευθείας στη παραλία.

Ελαφονήσι: Οι καλύτερες επιλογές για διαμονή

Elafonisi Resort by Kalomirakis Family

Panorama

Rooms Kochilas Elafonisi

White Lake Holiday House

Sea Lake Holiday House

Νηρηίδες

Xasteria

Glykeria Hotel

Leave a Comment