Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Κορονοϊός: Η βλάβη που άφησε ο ιός σε ασθενείς που θεραπεύτηκαν

Κορονοϊός: Η βλάβη που άφησε ο ιός σε ασθενείς που θεραπεύτηκαν

Μια ανησυχητική βλάβη στους πνεύμονες αφήνει, όπως φαίνεται,σε ορισμένουςασθενείς πουθεραπεύτηκαν, ο κορονοϊός.

Στην παραπάνω διαπίστωση κατέληξε μια ομάδα γιατρών-ερευνητών από το νοσοκομείο Princess Margaret του Χονγκ Κονγκ, που εξέτασε12 ανθρώπους, οι οποίοινόσησαν από τον Covid-19και τον ξεπέρασαν, καθώς κάποιοι από αυτούς αποδείχθηκε πωςείχαν περιορισμένη χωρητικότητα πνευμόνων κατά 20 μέχρι 30%, μετά την ανάρρωσή τους.

«Έχουν δυσκολία να αναπνεύσουν όταν

000

περπατούν λίγο γρηγορότερα», εξήγησεο επικεφαλής της έρευνας, Όουεν Τσανγκ Τακ-γιν.

Οι ακτινογραφίες, δε, εννέαασθενών έδειξαν σε κάποια σημεία της επιφάνειας των πνευμόνων τους κάτι που μοιάζειμε γυαλί. Πιθανότατα πρόκειται για τοground glass opacity, δηλαδή, στα ελληνικά,σκίαση ή οζίδιο δίκην θαμβής υάλου(θαμπού γυαλιού), το οποίο συχνά αντιπροσωπεύει ένα αρχικό στάδιο κακοήθειας του πνεύμονα. Σας είχαμε γράψει σχετικά εδώ.

Αυτό σημαίνει, εν ολίγοις, σύμφωνα πάντα με την έρευνα από το Χονγκ Κονγκ, ότιοι συγκεκριμένοι άνθρωποι κινδυνεύουν να αναπτύξουν πνευμονική ίνωση:Μια κατάσταση, που χαρακτηρίζεται από τη σκλήρυνση του πνευμονικού ιστού, και εμποδίζει τα αναπνευστικά όργανα να λειτουργούν σωστά.

Όπως ανέφερε, πάντως,οΌουεν Τσανγκ Τακ-γιν, οι μακροχρόνιες συνέπειες του κορονοϊού στους ασθενείς που ανάρρωσανχρειάζονται περαιτέρω μελέτη...

Έχει πολύ μεγάλη σημασία, πάντως, η συμβουλή των γιατρών στους ασθενείς που θεραπεύτηκαν από τη νόσο Covid-19, να κάνουν γυμναστική, προκειμένου να επιστρέψει στα φυσιολογικά της επίπεδα η λειτουργία των πνευμόνων.

Leave a Comment