Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Kοστίζει λιγότερο από 7.500 ευρώ και χωράει άνετα μια ολόκληρη οικογένεια

Kοστίζει λιγότερο από 7.500 ευρώ και χωράει άνετα μια ολόκληρη οικογένεια

Σπίτι δύο εβδομάδων: Πριν από περίπου δέκα χρόνια, ο Ρόμπιν Φαλκ βρήκε την ιδανική τοποθεσία για το σπίτι του. Ο ίδιος, όντας σχεδιαστής, αποφάσισε να το χτίσει το 2010. Ο χώρος που θα το έκανε, βρισκόταν μέσα σε ένα δάσος. Ο ίδιος έπρεπε να πάει στρατό και γι’ αυτό έπρεπε να χτίσει κάτι μέσα στον επόμενο χρόνο και μάλιστα χωρίς άδεια.

Σπίτι δύο εβδομάδων – Αληθινή ιστορία: Τι έκανε ο Ρόμπιν Φαλκ

Εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι στη Φινλανδία, υπάρχει η δυνατότητα να οικοδομήσετε μια μικρή κατοικία, χωρίς άδεια, αρκεί να είναι μικρότερη από 96 έως 128 τετραγωνικά πόδια (ανάλογα με την τοποθεσία) έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιο του. Το χειμώνα σχεδίασε το κτίριο και τον Ιούνιο ξεκίνησε την κατασκευή.

Χρησιμοποίησε μόνο ανακυκλωμένα υλικά καθώς και

0000

φυσικά υλικά που εντόπισε μόνος του στη γύρω περιοχή ενώ όλες τις εργασίες τις έκανε εντελώς μόνος του. Συνολικά το μικρό αλλά εξαιρετικά λειτουργικό σπίτι του κόστισε περίπου 7.500 ευρώ! Καθόλου άσχημα!

Ο Ρόμπιν υποστηρίζει ότι η γωνία και το μέγεθος του παραθύρου δίνει στο εσωτερικό του σπιτιού ένα πολύ φυσικό φως και ότι μπορείτε να δείτε ακόμα και τα αστέρια τη νύχτα! Στον πρώτο όροφο βρίσκεται το σαλόνι με μια μικρή κουζίνα, ενώ στον δεύτερο το υπνοδωμάτιο και μια αποθήκη.

Μάλιστα, ο σχεδιαστής έδωσε και όνομα στο νέο του σπίτι! Το ονόμασε “Νίντο” που στα ιταλικά σημαίνει “η φωλιά των πουλιών” !

Σπίτι δύο εβδομάδων – Αληθινή ιστορία: Ακολουθούν δέκα φωτογραφίες από το σπίτι του Ρόμπιν Φαλκ

Leave a Comment