Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Κρήτη - Διώχνουν τους σεισμόπληκτους από τις σκηνές - Δεν έχουμε πού να πάμε

Κρήτη - Διώχνουν τους σεισμόπληκτους από τις σκηνές - Δεν έχουμε πού να πάμε

Ο ισχυρός σεισμός που ταρακούνησε την Κρήτη πριν από λίγες εβδομάδες έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στις περιοχές που επλήγησαν. Σε απόγνωση βρίσκονται οι σεισμόπληκτοι ενοικιαστές στο Αρκαλοχώρι, καθώς δε υπάρχει καμία μέριμνα από την πολιτεία για το μέλλον της στέγασής τους.

Οι κάτοικοι, μιλώντας στην κάμερα του Star, δηλώνουν πως

0000

όσοι μένουν σε σκηνές έχουν ενημερωθεί πως μέσα στο Σαββατοκύριακο θα πρέπει να εγκαταλείψουν τον χώρο, χωρίς να υπάρχει κάποια εναλλακτική επιλογή για την στέγασή τους.

“Έρχονται 10 φορές την ημέρα και μας λένε να φύγετε, να φύγετε. Δεν έχουμε που να πάμε, είμαστε και 5 άτομα, δε χωράμε σε ένα αυτοκίνητο”, λέει η μάνα ενός 13χρονου παιδιού με δάκρυα στα μάτια.

“Να φύγετε, να φύγετε, πού να πάμε δηλαδή”, αναφέρει ένας ηλικιωμένος άνδρας.

Ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, Μανώλης Φραγκάκης, αναφέρει πως η μεταφορά των

κατοίκων γίνεται για την δική τους ασφάλεια, προκειμένου να είναι προστατευμένοι από τον χειμώνα και τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Από τον Δήμο αναφέρουν πως θα μεταφερθούν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, αλλά αίτημά τους είναι να πάρουν οικίσκους.

Για τους ιδιοκτήτες ακινήτων των σεισμόπληκτων περιοχών στην Κρήτη προβλέπεται η μεταφορά τους σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, “οικίσκους”. Ωστόσο, για τους ενοικιαστές δε

υπάρχει κάποια μέριμνα, παρά μόνο ένα επίδομα ενοικίου, το οποίο δε γνωρίζουν πότε θα λάβουν.

Σε απόγνωση επιχειρηματίες και εργαζόμενοι στην Κρήτη

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εμπόρων Βιοτεχνών Επαγγελματιών Αρκαλοχωρίου (ΣΕΒΕΑ), Νικόλαος Χρονάκης, μιλώντας στο neakriti, δήλωσε πως “από τις 200 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Αρκαλοχώρι να λειτουργούν οι 6″.

Μετά το χτύπημα του σεισμού της 27ης του Σεπτέμβρη, η ζωή στις πληγείσες περιοχές και ιδιαίτερα στο Αρκαλοχώρι έχει αλλάξει. Οι επιχειρήσεις της περιοχής του Αρκαλοχωρίου βρίσκονται στο μηδέν, με τους επιχειρηματίες και τους εργαζομένους να μην ξέρουν πώς να αντιδράσουν μπροστά σε όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό.

“Με τους επιχειρηματίες να μην έχουν καμία ενημέρωση ως προς το πότε θα επαναλειτουργήσουν οι επιχειρήσεις, αλλά και τι θα κάνουν με τους υπαλλήλους που

βρίσκονται αντιμέτωπο με το φάσμα της ανεργίας, τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο”, δηλώνει ο Νικόλαος Χρονάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒΕΑ, μιλώντας για την κατάσταση των κτιρίων που στεγάζουν τις επιχειρήσεις της περιοχής, δήλωσε ότι “οι περισσότερες επιχειρήσεις δε μπορούν να ξαναλειτουργήσουν στα κτίρια που μέχρι προσφάτως δραστηριοποιούνταν, λόγω των εκτεταμένων καταστροφών”.

Κοιτάξτε το βίντεακι με το ρεπορτάζ

Leave a Comment