Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Ξυλοδαρμός στο Μετρό - Ζήτησαν συγνώμη και τους αφήσαν ελευθέρους (ΒΙΝΤΕΟ)

Ξυλοδαρμός στο Μετρό - Ζήτησαν συγνώμη και τους αφήσαν ελευθέρους (ΒΙΝΤΕΟ)

Ξυλοδαρμός στο Μετρό: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι δύο ανήλικοι

Μετά την απολογία τους τα ανήλικα αδέλφια αφέθηκαν ελεύθερα με εγγύηση 2.000 ευρώ για το καθένα, τον όρο της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους τρεις φορές το μήνα και επιτήρηση απόεπιμελητή κοινωνικής αρωγής–

0000

«Ζήτησαν μια ευκαιρία και την πήραν»είπε ο συνήγορός τους

Ελεύθεροι, όπως ήταν αναμενόμενο, αφέθηκανοι δύο ανήλικοι κατηγορούμενοιγια τονξυλοδαρμό του σταθμάρχη του μετρό στην Ομόνοια.

Στα δύο αδέλφια επιβλήθηκε εγγυοδοσία 2.000 ευρώ για τον

καθένα, ο όρος της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους ανά δεκαήμερο και η επιτήρηση απο επιμελητή κοινωνικής αρωγής.

Ελεύθερος αφέθηκε οειδικός φρουρόςχωρίς όρους.

Μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης, ο συνήγορος των δυο ανήλικων ανέφερε πως«ζήτησαν μια ευκαιρία και την πήραν, έχουν μετανιώσει για την πράξη τους, αποδόθηκε δικαιοσύνη».

Δειτε το βιντεο

Κατηγορούμενοςστην υπόθεση που σόκαρε το Πανελλήνιο ήτανκαι ένας ειδικός φρουρόςσε βάρος του οποίου η εισαγγελία άσκησε δίωξη για παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη (αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα). Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος, ο οποίος μάλιστα τέθηκε σεδιαθεσιμότηταμε απόφαση του αρχηγείου της ελληνικής αστυνομίας, αφέθηκε ελεύθερος.

Η δικογραφία της υπόθεσης

Νέααποκαλυπτικά στοιχείαγια τηνπολύκροτη υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού του σταθμάρχη στην Ομόνοια από τα δύο ανήλικα αδέρφια από το Περιστέριπεριέχονταν στη δικογραφία της υπόθεσης.

Ουσιαστικά,το βίντεο τηςβάναυσης επίθεσης, οδήγησε τους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνώνστη χαρτογράφηση των κινητών, μια κλήση που έκαναν στη μητέρα τους για να τους πάρει από το Μοναστηράκι,«ξεκλείδωσε»την υπόθεση ενώ ταπροφίλ των ανηλίκωνστοFacebookήταν αυτά που οδήγησαν στηνταυτοποίηση των νεαρών και τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

«Από τη ανάλυση του βιντεοληπτικού υλικού που μας χορηγήθηκε από την εταιρεία ΣΤΑΣΥ Α.Ε, εξακριβώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι εισήλθαν στον συρμό του ΜΕΤΡΟ, από τον σταθμό Άγιο Αντώνιο στις 13:03. Εξήλθαν του συρμού στον σταθμό Ομόνοια και επιτέθηκαν στον παθόντα στις 13:12. Εν συνεχεία και αφού μετεπιβιβάστηκαν εκ νέου σε συρμό ΗΣΑΠ στην Ομόνοια, εξήλθαν από το συρμό ΗΣΑΠ στον συρμό Μοναστηράκι στις 13:25».

Παρακάτω παρατίθεται καιανάλυση από τη «δράση» τους αναφέρεται στο διαβιβαστικό που έχει στη διάθεση του τοprotothema.grενώ κομβικό σημείο είναι η πληροφορία που έφθασε στους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια των ερευνών.

«Συγχρόνως περιήλθε στην υπηρεσία μας πληροφορία η οποία ανέφερε ότι οιδράστες της επίθεσηςσε βάρος του σταθμάρχη είναι δύο αδέρφια που ονομάζονται (σ.σ αναφέρει τα ονόματα των δύο ανηλίκων) με προφίλ στη διαδικτυακή εφαρμογή Facebook (σ.σ αναφέρει τα στοιχεία του προφίλ) και χρησιμοποιούν τα συγκεκριμένα κινητά τηλέφωνα (σ.σ αναφέρεται στους αριθμούς των τηλεφώνων).Από την ανάλυση των δημόσια ανηρτημένων φωτογραφιών στο προφίλ του στο Facebook με τα στιγμιότυπα από τη δράση στο ΜΕΤΡΟ, προέκυψε απόλυτη ταύτιση».

Βέβαια, είχε προηγηθεί ηανάλυση των στιγμάτων των κινητών τηλεφώνωνπου υπήρχαν στο σημείο τηςεπίθεσηςτη συγκεκριμένη ώρα ενώ το τηλεφώνημα που έγινε από τους δύο ανηλίκους στη μητέρα τους για να τους πάρει από το σταθμό τουΜοναστηρακίουήταν καθοριστικό για την έκβαση της υπόθεσης.

Έτσι, όπως αναφέρεται στη δικογραφία, με βάση το βιντεοληπτικό υλικό που συγκεντρώθηκε στο πλαίσιο της προανάκρισης και τη συνδυαστική μελέτη των στοιχείων που προέκυψαν από την εξέταση προκύπτει ότι(σ.σ αναφέρει τα ονόματα των ανηλίκων), είναι τα πρόσωπα που επιτέθηκαν με σφοδρότητα και ανθρωποκτόνο πρόθεση στονσταθμάρχη ΣΤΑΣΥενώ ο (σ.σ αναφέρεται στον ειδικό φρουρό της ΔΙ.ΑΣ) ήταν αυτός που τους παρείχε κάλυψη για τον τρόπο με τον οποίο θα αποφύγουν τη σύλληψη τους χρησιμοποιώντας την επαγγελματική του ιδιότητα.

Πηγή : protothema.gr

Leave a Comment