Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Lockdown - Άνοιγμα από τον Μάιο - Το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης για τον τουρισμό

Lockdown - Άνοιγμα από τον Μάιο - Το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης για τον τουρισμό

Lockdown: Κυβέρνηση και επιστήμονες έχουν στρέψει το βλέμμα τους στα νοσοκομεία της χώρας. Ο λόγος είναι πως δέχονται πίεση από τον κορωνοϊό.

Θωράκιση του ΕΣΥ

Το Μέγαρο Μαξίμου από τη μία εστιάζει στην θωράκιση του ΕΣΥ, με αυξημένη ετοιμότητα για όποια επιπρόσθετα μέτρα χρειαστούν. Από την άλλη εστιάζει στις ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας.
Όσο η πανδημία “καλπάζει” κάθε σχεδιασμός “παγώνει”. Πλέον όλοι συνομολογούν ότι το

0000

τελικό ορόσημο για άνοιγμα όλων των δραστηριοτήτων είναι η 3η Μαΐου.

Το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης για τον τουρισμό, παρά το lockdown.

Το αργότερο έως τότε εκτιμούν ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα θα έχουν επιτρέψει σταδιακά την κατάργηση του lockdown και ταυτόχρονα το άνοιγμα. Καταρχήν του λιανεμπορίου, μετά των σχολείων και τέλος της εστίασης και άλλων παράπλευρων κλάδων.

Αυτή την Παρασκευή, στην καθιερωμένη σύσκεψη τους οι Επιστήμονες θα εκτιμήσουν εκ νέου την κατάσταση. Θα κάνουν μια πρώτη εκτίμηση, αν μπορούν να υπάρξουν οι συνθήκες, ώστε το λιανεμπόριο να ανοίξει στις 5 Απριλίου. Στο τραπέζι θα συζητηθεί και το θέμα της

άρσης των διαδημοτικών μετακινήσεων (και) με το αυτοκίνητο (κωδικός 6 στο SMS).

Lockdown: Ιδιαίτερη προσοχή στον τουρισμό

“Το αργότερο την επομένη του Πάσχα θα πρέπει η χώρα να “κινείται” για να ανοίξει και ο τουρισμός στις 14 Μαίου” δηλώνει πηγή του Μαξίμου, τονίζοντας με έμφαση πως το στοίχημα του τουρισμού, δεν πρέπει να τεθεί σε κίνδυνο.

Η κυβέρνηση για το λόγο αυτό προετοιμάζει μέτρα στήριξης για κλάδους του τουρισμού που έχουν πληγεί καίρια, με έμφαση στη θέσπιση κινήτρων, προκειμένου οι ξενοδόχοι να μπορέσουν να προχωρήσουν σε προσλήψεις προσωπικού.

Ταυτόχρονα, ο στόχος παραμένει ο εμβολιασμός όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών στο

επόμενο διάστημα. Ήδη έχουν γίνει πάνω από 1.430.000 εμβολιασμοί και μέσα στον Απρίλιο εκτιμάται ότι θα γίνουν επιπλέον 1,5 εκατομμύριο δόσεις.

Ως τις αρχές Μαίου σχεδιάζεται να έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου όλοι οι συμπολίτες μας άνω των 60 ετών και οι ευπαθείς ομάδες με νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου. Θα ακολουθήσουν οι ευπαθείς ομάδες της κατηγορίας Β’, οι ειδικές επαγγελματικές ομάδες, με προτεραιότητα στους εργαζόμενους στον τουρισμό και στη συνέχεια ο γενικός πληθυσμός.

Leave a Comment