Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Μακαρι να πεσει εξω αυτη την φορα - Εκτακτη ανακοινωση Αρναούτογλου πριν απο λιγο

Μακαρι να πεσει εξω αυτη την φορα - Εκτακτη ανακοινωση Αρναούτογλου πριν απο λιγο

Την προσοχή των πολιτών εφιστά ο μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου, ο οποίος με ανάρτησή του προειδοποιεί για πολύ ισχυρούς ανέμους που αναμένεται να σαρώσουν αύριο περιοχές της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αρναούτογλου, αναφέρει ότι, οι άνεμοι στην Κρήτη αναμένεται να αγγίξουν τοπικά τα 10 μποφόρ, ενώ επισημαίνει στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου:

Προσοχή στην Κρήτη στους κατά τόπους

0000

σφοδρούς ριπαίους νότιους – νοτιοδυτικούς ανέμους, που ίσως αγγίξουν τα 9 και τοπικά και τα 10 μποφόρ σε θάλασσα και ξηρά και τα 8-9 μποφόρ και στα περισσότερα νησιά του Αιγαίου κατά τη διάρκεια της Τετάρτης 2 Φλεβάρη!

– Οδηγούμε με μειωμένη ταχύτητα (αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες) γιατί οι ριπές του ανέμου που εισέρχονται από κάτω μπορεί να δυσκολέψουν το φρενάρισμα και κατά συνέπεια τον έλεγχο του οχήματος/μηχανής.

– Στην περίπτωση που είναι να περάσουμε από γέφυρες, τα μάτια μας δεκατέσσερα στα αυτοκίνητα που τραβάνε τροχόσπιτο ή οτιδήποτε άλλο!

– Όταν είναι να προσπεράσουμε φορτηγά ή λεωφορεία κλπ θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι με το που θα το προσπεράσουμε, οι ριπές του αέρα μπορεί και να

μας ξαφνιάσουν δυσάρεστα γι’ αυτό και κρατάμε γερά το τιμόνι!

– Δίνουμε περισσότερο χώρο, (κρατώντας απόσταση ασφαλείας) στους ποδηλάτες, τους μοτοσικλετιστές και γενικά σε ογκώδη οχήματα καθώς οι ισχυροί άνεμοι μπορεί να τους παρασύρουν ευκολότερα και να παρεκκλίνουν της πορείας τους!

– Δεν παρκάρουμε κάτω από δέντρα, στύλους, διαφημιστικές πινακίδες-επιγραφές κλπ

– Αποφεύγουμε οποιοδήποτε φορτίο στην οροφή του

αυτοκινήτου μας για ευνόητους λόγους!

Leave a Comment