Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Μανωλόπουλος - Μπορεί να κάνουμε ένα ωραίο Πάσχα και να κλαίμε τον Ιούνιο πάλι

Μανωλόπουλος - Μπορεί να κάνουμε ένα ωραίο Πάσχα και να κλαίμε τον Ιούνιο πάλι

Ευάγγελος Μανωλόπουλος:Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του τηλεοπτικού σταθμού ANT1, μίλησε το πρωί της Παρασκευής 26 Μαρτίου, ο καθηγητής φαρμακολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην πορεία της πανδημίας, αλλά και για τα μέτρα έναντια στον κορωνοϊο.

Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Η κατάσταση είναι πολύ άσχημη»

Ο κ. Μανωλόπουλος, αναφερόμενος στο ζήτημα των μέτρων, είπε πως η κυβέρνηση θα

0000

πρέπει να κάνει μια σημαντική επιλογή, αφού όπως εκτίμησε, ο επόμενος μήνας θα είναι επιδημιολογικά επιβαρυμένος.

Συγκεκριμένα δήλωσε πως: «βρισκόμαστε στην κορύφωση του τρίτου κύματος. Η κατάσταση είναι πολύ άσχημη, μπορεί να παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα για μερικές μέρες ακόμη». Με βάση τα λύματα της Αττικής, ο κ. Μανωλόπουλος εξήγησε πως «φαίνεται ότι η κατάσταση θα αρχίσει να αποκλιμακώνεται. Ο κόσμος “σφίχτηκε” με τα νούμερα των τελευταίων ημερών και έχει μαζευτεί κάπως. Όμως η αποκλιμάκωση θα πάρει αρκετό καιρό, όχι μια βδομάδα».

Έπειτα, τόνισε πως η αποκλιμάκωση στους

διασωληνωμένους και στις εισαγωγές σε ΜΕΘ και νοσοκομεία, πιθανότατα θα αρχίσει να φαίνεται μετά από μια εβδομάδα ή και δέκα μέρες.

Ευάγγελος Μανωλόπουλος:«Η θα κάνουμε Πάσχα ή θα κάνουμε καλοκαίρι»

Στη συνέχεια, ο κ. Μανωλόπουλος προσθέτει «Ο Απρίλιος με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα είναι επιβαρυμένος για την Ελλάδα. Ομως μπορούμε να αποφύγουμε το τέταρτο κύμα, λόγω των εμβολιασμών».

Σχετικά με τα μέτρα και το αν θα

καταφέρουμε να κάνουμε ένα κανονικό Πάσχα, ο κ. Μανωλόπουλος είπε: «Το θέμα με τα μέτρα, το τι θα ανοίξει και πώς, είναι δύσκολη απόφαση. Τα νούμερα θα είναι βαριά για 3-4 εβδομάδες ακόμα. Μέχρι να πάμε σε κάποιες εκατοντάδες θα περάσει αρκετός καιρός. Αν ελαττωθούν τα μέτρα θα είναι παρά τα κρούσματα, για να αλλάξουμε προσέγγιση. Για το Πάσχα νομίζω πως είναι μια επιλογή. Η θα κάνουμε Πάσχα ή θα κάνουμε καλοκαίρι. Πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε αυτό, ανεξαρτήτως μέτρων. Μπορεί να κάνουμε ένα ωραίο Πάσχα και να “κλαίμε” τον Ιούνιο πάλι»

Ακολουθεί βίντεο από την εκπομπή:

Leave a Comment