Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Mας έχουν αφήσει στο έλεος του Θεού λέει ο Ηγούμενος Γαβριήλ της Μονής Οσίου Δαυίδ

Mας έχουν αφήσει στο έλεος του Θεού λέει ο Ηγούμενος Γαβριήλ της Μονής Οσίου Δαυίδ

«Mας έχουν αφήσει στο έλεος του Θεού» λέει ο Ηγούμενος Γαβριήλ της Μονής Οσίου Δαυίδ

«Eνα αεροπλάνο δεν ήρθε ακόμη στην γύρω περιοχή μας, 24 ώρες μετά την έκρηξη της πυρκαγιάς»

Εφιαλτικές στιγμές ζουν οι κάτοικοι της βόρειαςΕύβοιαςμε τα

0000

τρία μέτωπαπου βρίσκονται σε εξέλιξη να καίνε στο πέρασμά τους σπίτια και χιλιάδες στρέμματα παρθένου δάσους. Το πύρινο μέτωποξεπέρασε τα 30 χιλιόμετρα μέσα σε λίγες ώρες,ενώ οι κάτοικοι και οι τοπικές αρχές κάνουν έκκληση για πυροσβεστικές ενισχύσεις και εναέρια μέσα.

Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί συνολικά πάνωαπό δέκα οικισμοί ενώ η πύρινη λαίλαπα μεταξύ άλλων βρίσκεται μια ανάσα από τομοναστήριτου Οσίου Δαυίδτο οποίο που βρίσκεται κοντά στο χωριό Καλαμούδι.

Ο ηγούμενος της Μονής, Γαβριήλ καταγγέλλει μιλώντας στο

newscenter.grότι τα μέσα είναι ανύπαρκτα.«Κυριολεκτικά μας έχουν αφήσει στο έλεος του Θεού. Δεν υπάρχει ούτε ένα πυροσβεστικό όχημα μπροστά στη μονή.Είμαστε στο έλεος του θεού, βέβαια, είναι ωραίο πράγμα να είσαι στο έλεος του Θεού το καλύτερο θα έλεγα, αλλά είναι πολλά τα μέτωπα.Εβαλα τόσους ανθρώπους από χθες, δημοσιογράφους και γνωστούς και παράγοντες που μιλάνε απευθείας με τους

αρχηγούς, τους υπουργούς, αλλά ένα αεροπλάνο δεν ήρθε ακόμη στην γύρω περιοχή μας, 24 ώρες μετά την έκρηξη της πυρκαγιάς.Και οι κάτοικοι μας λένε ότι αν δεν σταλεί άμεσα εναέρια δύναμη πυρόσβεσης, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να καταστραφεί ολόκληρη η περιοχή, με μεγάλη ευθύνη των ανθρώπων που διαχειρίζονται αυτή την κατάσταση. Κάντε κάτι εσείς οι δημοσιογράφοι να στείλουν εναέρια μέσα, γιατί ανθρωπίνως δεν μπορούμε αλλιώς να σωθούμε. Μόνο κάποιοι εθελοντές ήρθαν το μεσημέρι να βοηθήσουν», προσθέτει ο ηγούμενος Γαβριήλ.

Ο ίδιος μάλιστα τονίζει ότι έστειλε«ηχογραφημένο μήνυμα στον υφυπουργό κύριο Νίκο Χαρδαλιά, παρακαλώντας τον να στείλει δυνάμεις για την προστασία της Μονής»ενώ από ώρα σε ώρα η φωτιά που κατευθύνεται προς το μοναστήρι θα κάψει τα πάντα.

Leave a Comment