Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Μαυρα χαμπέρια για ολους - Απο Δευτέρα θα αρχίσουν να λήγουν τα πιστοποιητικά το ενα πισω απο το αλλο

Μαυρα χαμπέρια για ολους - Απο Δευτέρα θα αρχίσουν να λήγουν τα πιστοποιητικά το ενα πισω απο το αλλο

Σε καθεστώς lockdown αναμένεται να τεθούν από την ερχόμενη Δευτέρα όσοι μπολιασμενοι πολίτες άνω των 60 δε έκαναν την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊούέχοντας αφήσει το επτάμηνο να παρέλθει.

Συγκεκριμένα, όπως χαρακτηριστικά είπε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης, στον ΣΚΑΪ, οι πολίτες που είναι

0000

άνω των 60 ετών οι οποίοι έχουν συμπληρώσει επτά μήνες από τον εμβολιασμό τους, έξι μήνες συν ένας ακόμη περιθώριο που είχαν για να εμβολιαστούν, θα λογίζονται ως αμπόλιαστοι από τις 13 Δεκεμβρίου.

«Η τρίτη δόση είναι απαραίτητη ειδικά σε συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες άνω των 60 ετών και για να λογίζεται κάποιος εμβολιασμένος από 13/12 θα πρέπει να κάνει και την τρίτη δόση εντός επτά μηνών», τόνισε ο υπουργός Υγείας.


Ο κ. Πλεύρης υπενθύμισε δε ότι οι άνω των 60 που δε έχουν κάνει καμία δόση έως τις 16 Ιανουαρίου, θα έχουν διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ μηνιαίως. Ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι το μέτρο απέδωσε από τις πρώτες ηημέρες εφαρμογής του, καθώς μέσα σε μία εβδομάδα κλείστηκαν 85.000 ραντεβού πρώτης δόσης εμβολιασμού στους άνω των 60.


Τι ισχύει για τους ανεμβολίαστους

Οι αμπόλιαστοι πολίτες μπορούν να μπαίνουν σε

σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα για αγορές τροφίμων και ποτών αλλά και σε κομμωτήρια και φυσικά φαρμακεία. Ωστόσο, για καταστήματα λιανικού εμπορίου και κομμωτήρια θα πρέπει να

προσκομίζουν αρνητικό τεστακι.

odigies-1

Leave a Comment