Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Μαυρα χαμπερια για ολους - Κλείδωσε η σκληρή απόφαση που φοβόμασταν - Από την Πέμπτη στις 06:00 τα νέα μέτρα

Μαυρα χαμπερια για ολους - Κλείδωσε η σκληρή απόφαση που φοβόμασταν - Από την Πέμπτη στις 06:00 τα νέα μέτρα

Η εκτίναξη των κρουσμάτων στη χώρα φέρνει τα νέα περιοριστικά μέτρα νωρίτερα από τις 3 Ιανουαρίου, σε μία κίνηση να αποφευχθούν οι μετακινήσεις μετά το ρεβεγιόν.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός του

0000

MEGA, τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, αναμένεται να ισχύσουν από την Πέμπτη στις 06:00 και όχι από τις 3 Ιανουαρίου, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Η ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων, η οποία είχε γνωστή από το πρωί ανατρέπει τα δεδομένα και φέρνει τα μέτρα προ των πυλών. Αύριο στην σύσκεψη των επιδημιολόγων της χώρας αναμένεται να «κλειδώσει» ο χρόνος έναρξης των περιορισμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την παραμονή της

Πρωτοχρονιάς, αναμένεται η εστίαση να κλείσει στις 22:00, καθώς δε υπάρχει λόγος να μείνουν τα μαγαζιά ανοιχτά μέχρι τα μεσάνυχτα.

Ποια είναι τα νέα περιοριστικά μέτρα;

Τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν από την Πέμπτη στις 06:00 είναι τα εξής:

  • Υποχρεωτική χρήση κάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας ή διπλή κάσκα τόσο στα σουπερμάρκετ, στα μέσα μεταφοράς και στο προσωπικό της εστίασης αλλά και όπου υπάρχει συγχρωτισμός.
  • Ωράριο λειτουργίας έως τις 12.00 τα
  • μεσάνυχτα, έως 6 άτομα ανά τραπέζι και όχι όρθιοι σε διασκέδαση και εστίαση.
  • Στα γήπεδα: Περιορισμός στο 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα. Αν δε τηρηθούν τα μέτρα όλοι οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.
  • Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων μόνο επισκεπτήριο με PCR και το ίδιο και σε νοσοκομεία.
  • Τηλεργασία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο. Θα είναι ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.

Νέα μέτρα: Κρίσιμη σύσκεψη Μητσοτάκη – Τσιόδρα την Τετάρτη

Αύριο το πρωί αναμένεται και η έκτακτη σύσκεψη ανάμεσα στον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά και το «μαύρο» ρεκόρ κρουσμάτων.

Στη συνέχεια θα

ακολουθήσει, στις 12:00, η σύσκεψη των επιδημιολόγων της χώρας μας, προκειμένου να αποφασίσουν το πότε θα εφαρμοστούν τα νέα μέτρα. Μετά, θα ακολουθήσουν και οι ανακοινώσεις.

Leave a Comment