Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Μαυρα χαμπερια σε ολη την Ελλαδα - Και επίσημα πλέον η Όμικρον στην χωρα μας - Στην Κρήτη το πρώτο κρούσμα

Μαυρα χαμπερια σε ολη την Ελλαδα - Και επίσημα πλέον η Όμικρον στην χωρα μας - Στην Κρήτη το πρώτο κρούσμα

Το πρώτο κρούσμα της παραλλαγής Όμικρον στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, επιβεβαιώνοντας το χθεσινοβραδινό ρεπορτάζ του newsbreak.gr, που αποκάλυπτε πως έφθασε στην χώρα μας και πως ήταν θέμα χρόνου να ανακοινωθεί και επίσημα από τις ελληνικές αρχές.

Όπως σημείωσε ο κ. Πλεύρης εντοπίστηκε στην Κρήτη και πρόκειται για

0000

Έλληνα που ήρθε από τη Νότιο Αφρική.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι έχουν τηρηθεί όλα τα πρωτόκολλα καραντίνας και η ιχνηλάτηση τωνεπαφών του και έχει τεθεί σε απομόνωση.
Όπως είπε ο κ. Πλεύρης ήταν θέμα χρόνου προκειμένου να εντοπιστεί το συγκεκριμένο στέλεχος στην Ελλάδα και διαβεβαίωσε πως η χώρα μας τηρεί όλα τα πρωτόκολλα.

Στην συνέχεια, λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο κρούσμα έδωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης λέγοντας πως ο εν λόγω πολίτης ήρθε στην Ελλάδα από την

Νότια Αφρική με πτήση της 26ης Νοεμβρίου. Υπεβλήθη σε τεστακι στο αεροδρόμιο το οποίο ήταν αρνητικό.

Όπως είπε την επόμενη ημέρα εμφάνισε ήπια συμπτώματα κορωνοϊού, με τα οποία παραμένει έως και σήμερα. «Ο συμπολίτης μας έκανε τεστακι κάθε μέρα τα οποία τον εμφάνιζαν αρνητικό έως την 29η Νοεμβρίου, όποτε και το τεστ τον έδειξε θετικό. Στην συνέχεια έγινε PCR το οποίο τον εμφάνισε επίσης θετικό, με το αποτέλεσμα να είναι ύποπτο για την μετάλλαξη Όμικρον. Προχωρήσαμε σε έλεγχο για τα γονίδια και σήμερα το πρωί επιβεβαιώσαμε πως είναι κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον», είπε ο κ. Ζαούτης.

Όπως σημείωσε το κρούσμα μένει σε καραντίνα μαζί με όλες του τις επαφές,ενώ έχει γίνει ενδελεχής ιχνηλάτηση.Όλοι τους παραμένουν υπό στενή παρακολούθηση του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας.

Στην συνέχεια ο κ. Πλεύρης εξειδίκευσε τα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των άνω των 60 ετών από τις 16

Ιανουαρίου. Η σχετική τροπολογία υπερψηφίστηκε χθες στη Βουλή, με τις ψήφους της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ. Στην ενημέρωση, στο υπουργείο Υγείας, συμμετέχει και ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Θεοκλής Ζαούτης.

Με βάση τις εκτιμήσεις του ΕΟΔΥ,ένας στους δύο από τους 520.000 πολίτες άνω των 60 θα επιλέξει να μπολιαστει, κάτι που σημαίνει ότι περίπου 250.000 θα παραμείνουν αμπόλιαστοι.

Leave a Comment