Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Μαζί στη ζωή μαζί και στο θάνατο - O πρίγκιπας Φίλιππος θα μείνει άταφος μέχρι να πεθάνει η βασίλισσα

Μαζί στη ζωή μαζί και στο θάνατο - O πρίγκιπας Φίλιππος θα μείνει άταφος μέχρι να πεθάνει η βασίλισσα

Πρίγκιπας Φίλιππος: Ακόμη και μετά θάνατον, ο Φίλιππος θα βρίσκεται σε δεύτερη μοίρα, καθώς θα πρέπει να περιμένει τη βασίλισσα Ε λισάβετ. Διαβάστε παρακάτω, το γιατί. Αναλυτικότερα:

0000

Πρίγκιπας Φίλιππος: Θα περιμένει τη βασίλισσα

Όπως στη ζωή, έτσι και στο θάνατο ο πρίγκιπας Φίλιππος θα βρεθεί και πάλι σε δεύτερη μοίρα. Αυτό, διότι θα πρέπει να περιμένει μέχρι να πεθάνει η σύζυγός του βασίλισσα Ελισάβετ. Αυτό, διότι τότε θα ταφεί στην τελευταία του κατοικία.

Μέχρι τότε, όπως αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ, η σορός του πρίγκιπα Φίλιππου θα βρίσκεται σε

αναμονή στο Royal Vault. Πρόκειται για ένα σκοτεινό σπήλαιο που είναι “θαμμένο” κάτω από το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Γουίνσδορ.

Πρίγκιπας Φίλιππος: Ποιοι έχουν ταφεί στο Royal Vault

Στο συγκεκριμένο χώρο έχει ταφεί ο Βασιλιάς Τζορτζ, όπως και η Βασιλομήτωρ. Εκεί, βρίσκονται και οι στάχτες της Πριγκίπισσας Μαργαρίτας που αποτεφρώθηκε. Το Royal Vault, όπου η σορός του πρίγκιπα Φίλιππου θα μείνει προσωρινά, είναι ο χώρος ανάπαυσης πολλών βασιλικών απογόνων. Συνολικά 24 σε αριθμό.

Όταν φύγει από τη ζωή η βασίλισσα Ελισάβετ, τόσο αυτή όσο και ο πρίγκιπας Φίλιππος θα

ξανασυναντηθούν μετά θάνατον. Τότε, θα ταφούν ο ένας δίπλα στον άλλο στο King George VI Memorial Chapel. Αυτό βρίσκεται επίσης στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου. Τότε, ο Δούκας του Εδιμβούργου θα ακολουθήσει τη σύζυγό του. Αυτό, διότι θα μεταφερθεί στον τελευταίο χώρο ανάπαυσης στο μικρό παρεκκλήσι του μνημείου.

Πρίγκιπας Φίλιππος: Σε δεύτερη θέση ακόμα και μετά θάνατον

Αποδεικνύεται, έτσι, ότι ακόμα και μετά θάνατον, ο πρίγκιπας Φίλιππος εξακολουθεί να υπόκειται στο πρωτόκολλο της βασιλικής οικογένειας, έχοντας δευτερεύουσα θέση στην ιεραρχία μετά τη βασίλισσα, όπως ακριβώς και όταν ήταν εν ζωή.

Από τότε που η Ελισάβετ έγινε βασίλισσα, ο πρίγκιπας Φίλιππος ήταν υποχρεωμένος να περπατά δύο βήματα πίσω της και να ζει στη σκιά της. Κάτι που έκανε χωρίς να νιώθει μειονεκτικά, συνοδεύοντας την σύζυγό του σε όλες τις βασιλικές της υποχρεώσεις. Και θα την περιμένει μέχρι τον θάνατό της, για να οδηγηθούν μαζί στην τελευταία τους κατοικία.

Το dress code της κηδείας:

Η αντίστροφη μέτρηση για το τελευταίο αντίο στον πρίγκιπα Φίλιππο έχει αρχίσει, και η βασίλισσα δεν έχει αφήσει τίποτα στην τύχη. Η ίδια αποφάσισε να σπάσει το πρωτόκολλο, απαγορεύοντας στους άνδρες της βασιλικής οικογένειας να φορέσουν στρατιωτική στολή στην κηδεία για να γλιτώσουν την ντροπή.

Αν και είναι συνηθισμένο, οι άνδρες της βασιλικής οικογένειας να φορούν τη στρατιωτική τους στολή σε επίσημες τελετές που αφορούν μέλη της οικογένειας όπως γάμοι και κηδείες, αυτό δεν θα γίνει το Σάββατο. Ο λόγος είναι ότι η βασίλισσα δεν θέλει να δώσει τροφή για σχόλια, δεδομένου ότι ο πρίγκιπας Χάρι και ο γιος της Άντριου απαγορεύεται να εμφανιστούν με στολή μετά την απομάκρυνσή τους από την πρώτη γραμμή της οικογένειας. Δεν θα ήθελε λοιπόν να στοχοποιηθούν ως τα “μαύρα πρόβατα” της οικογένειας, που πρέπει να φανεί ενωμένη αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Leave a Comment