Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Με κατάνυξη η περιφορά της Πρωτοψάλτη - Το πρόβλημα ήταν η περιφορά του Επιταφίου

Με κατάνυξη η περιφορά της Πρωτοψάλτη - Το πρόβλημα ήταν η περιφορά του Επιταφίου

Η παραπάνω εικόνα κάνει το γύρο του διαδικτύου. Τα ΜΜΕ φυσικά δε λένε κουβέντα για τη μη τήρηση των αποστάσεων αλλά και την υπερσυγκέντρωση κόσμου για την περιφορά της Πρωτοψάλτη. Εδώ είναι όλα καλά καμωμένα.

Του Στρατή Μαζίδη

0000

Πριν όμως από 8 ημέρες μια άλλη περιφορά, όχι γνωστού καλλιτέχνη, αλλά νεκρική πομπή του σώματος του Ιησού Χριστού δεν αφέθηκε να γίνει ούτε με ελάχιστη συμμετοχή και τις απαραίτητες αποστάσεις. Είδαμε μάλιστα περιοχές όπου ιερείς περιέφεραν μόνοι τον Ιησού ότι ο κόσμος στεκόταν διακριτικά είτε στην άκρη του δρόμου μπροστά στα σπίτια, είτε στα παράθυρα και τα μπαλκόνια.

Αυτή δυστυχώς είναι η υποκρισία μας, την ώρα βέβαια που οι ναοί του χρήματος και της κοιλιάς παραμένουν ανοικτοί. Προφανώς όπου το χρήμα αλλάζει χέρια, ο ιός δε μεταδίδεται. Άλλες χώρες πάντως με ανοικτές εκκλησίες και τη λειτουργική ζωή σε εξέλιξη, τα πάνε καλύτερα από εμάς:

Σερβία 63 νεκροί – Βουλγαρία 54 νεκροί – Γεωργία 5 νεκροί [με βάση τα χθεσινά στοιχεία του Johns Hopkins].

Φαίνεται πως σε αυτές τις χώρες η επιστήμη σεβάστηκε την πίστη και την επικούρησε. Σε μας δε συνέβη αυτό.

Ο σκληρός της κυβέρνησης τι έχει να πει για την παραπάνω εικόνα που καταδιώκει έναν ιερέα γιατί κοινώνησε δύο παιδάκια; Αλλά τα ίδια δεν έκανε στον Εχινό;

Και καλά οι πολιτικοί, οι αρχιερείς μας έχουν να πουν κάτι; Αντιλαμβάνονται ότι το μόνο για το οποίο δεν έχει ακουστεί τίποτε είναι οι εκκλησίες; Προβληματίζονται ότι με την στάση τους ως σήμερα – πλην κάποιων εξαιρέσεων – όταν κάποτε ανοίξουν οι ναοί, μπορεί και πάλι να είναι άδειοι γιατί η πίστη είναι μια ζωντανή μεταδιδόμενη φλόγα κι αυτοί μοιάζουν να έχουν κρυώσει προ πολλού;

Τελικά με την πανδημία έπεσαν πολλές μάσκες

Χριστός Ανέστη!

Leave a Comment