Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Μετακίνηση εκτός νομού - Θα πρέπει να κρατάτε με τα χερια ψηλά τα self test

Μετακίνηση εκτός νομού - Θα πρέπει να κρατάτε με τα χερια ψηλά τα self test

Μετακίνηση εκτός νομού το Πάσχα με «διαβατήριο» τα self test

Το πρωί της Κυριακής, 4/4, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, οκαθηγητής επιδημιολογίαςκαι μέλος της Επιτροπής λοιμωξιολόγων,Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για τις μετακινήσεις εκτός νομού το Πάσχα, έχοντας τοself testγια’’διαβατήριο’’

Διαβατήριο τα

0000

self testsγια τις μετακινήσεις από νομό σε νομό

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής ανέφερε πως η προϋπόθεση είναι να έχει ελεγχθεί με κάποιο τρόπο το τρίτο κύμα της πανδημίας. «Αν τα πράγματα πάνε καλά και έχουμε αποκλιμάκωση θα μπορούσε με έλεγχο – τεστ να γίνονται μετακινήσεις τοΠάσχα» σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής.

Επίσης αποκάλυψε πως για τιςακτοπλοϊκές μετακινήσειςη επιτροπή θέλει να θέσει το self test πριν το ταξίδι με το πλοίο. Ακόμη, ανέφερε πως αν θεωρηθεί ότι η κορύφωση έγινε την προηγούμενη βδομάδα χρειαζόμαστε περίπου4 βδομάδες

αποκλιμάκωσης. «Άρα θα φτάσουμε το Πάσχα», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Τζανάκης: Με self test και τήρηση των μέτρων μπορεί να λειτουργήσει τολιανεμπόριο

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Καθηγητής ΠνευμονολογίαςΝικόλαος Τζανάκης, ανέφερε πως με τη χρήση των self test και την τήρηση των μέτρων μπορεί να επαναλειτουργήσει το λιανεμπόριο. «Με τα self test και την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων τολιανεμπόριομπορεί να λειτουργήσει.», εκτίμησε ο Καθηγητής.

Όπως εξήγησε ο καθηγητής αν το

λιανεμπόριο ανοίξει με προσοχή και τηρούνται τα μέτρα μπορεί κάλλιστα να λειτουργήσει, καθώς έχει αποδειχτεί ότι δεν επηρεάζει την αύξηση των κρουσμάτων.

«Γεγονός είναι ότι η Θεσσαλονίκη με τρομάζει λίγο. Από την άλλη μεριά έχουν δίκιο οι άνθρωποι που αντιδρούν. Αν ανοίξει το λιανεμπόριο δεν θα συμβάλει στοπανδημικό κύμα. Είναι δυνατόν να συμβάλει στην εκτόνωσή του», επεσήμανε.

Σύσταση υποεπιτροπής για πιο σωστές αποφάσεις

Διευκρίνισε, επίσης, ότι οι ειδικοί είχαν μια ένδειξη από τα

Χριστούγενναότι το λιανεμπόριο δε συμβάλει στην αύξηση τωνκρουσμάτων. Μάλιστα, είπε ως παράδειγμα ότι και οι άνθρωποι που συγκατοικούν σε μια πολυκατοικία έχουν τον ίδιο συγχρωτισμό με τα μαγαζιά. Πρότεινε, τέλος, να συσταθεί μιαυποεπιτροπήμε εμπλουτισμό και άλλων ειδικοτήτων για να παίρνονται πιο σωστές αποφάσεις.

Leave a Comment