Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Μετακίνηση εκτός νομού το Πάσχα με τα self test αρνητικά στο χερι - Οποιος δεν εχει θα τον

Μετακίνηση εκτός νομού το Πάσχα με τα self test αρνητικά στο χερι - Οποιος δεν εχει θα τον

Το πρωί της Κυριακής, 4/4, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής λοιμωξιολόγων, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για τις μετακινήσεις εκτός νομού το Πάσχα, έχοντας το self test για ’’διαβατήριο’’

Διαβατήριο τα self tests για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό

0000

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής ανέφερε πως η προϋπόθεση είναι να έχει ελεγχθεί με κάποιο τρόπο το τρίτο κύμα της πανδημίας. «Αν τα πράγματα πάνε καλά και έχουμε αποκλιμάκωση θα μπορούσε με έλεγχο – τεστ να γίνονται μετακινήσεις το Πάσχα» σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής.

Επίσης αποκάλυψε πως για τις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις η επιτροπή θέλει να θέσει το self test πριν το ταξίδι με το πλοίο. Ακόμη, ανέφερε πως αν θεωρηθεί ότι η κορύφωση έγινε την προηγούμενη βδομάδα χρειαζόμαστε περίπου 4 βδομάδες αποκλιμάκωσης. «Άρα θα

φτάσουμε το Πάσχα», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Τζανάκης: Με self test και τήρηση των μέτρων μπορεί να λειτουργήσει το λιανεμπόριο

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Καθηγητής Πνευμονολογίας Νικόλαος Τζανάκης, ανέφερε πως με τη χρήση των self test και την τήρηση των μέτρων μπορεί να επαναλειτουργήσει το λιανεμπόριο. «Με τα self test και την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων το λιανεμπόριο μπορεί να λειτουργήσει.», εκτίμησε ο Καθηγητής.

Όπως εξήγησε ο καθηγητής αν το λιανεμπόριο ανοίξει με

προσοχή και τηρούνται τα μέτρα μπορεί κάλλιστα να λειτουργήσει, καθώς έχει αποδειχτεί ότι δεν επηρεάζει την αύξηση των κρουσμάτων.

«Γεγονός είναι ότι η Θεσσαλονίκη με τρομάζει λίγο. Από την άλλη μεριά έχουν δίκιο οι άνθρωποι που αντιδρούν. Αν ανοίξει το λιανεμπόριο δεν θα συμβάλει στο πανδημικό κύμα. Είναι δυνατόν να συμβάλει στην εκτόνωσή του», επεσήμανε.

Σύσταση υποεπιτροπής για πιο σωστές αποφάσεις

Διευκρίνισε, επίσης, ότι οι ειδικοί είχαν μια ένδειξη από τα

Χριστούγεννα ότι το λιανεμπόριο δε συμβάλει στην αύξηση των κρουσμάτων. Μάλιστα, είπε ως παράδειγμα ότι και οι άνθρωποι που συγκατοικούν σε μια πολυκατοικία έχουν τον ίδιο συγχρωτισμό με τα μαγαζιά. Πρότεινε, τέλος, να συσταθεί μια υποεπιτροπή με εμπλουτισμό και άλλων ειδικοτήτων για να παίρνονται πιο σωστές αποφάσεις.

Leave a Comment