Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Μοιράζει χρήμα αβέρτα ο Αρχοντας - Θα γίνουμε πλούσιοι με αύξηση του κατώτατου μισθού 6%

Μοιράζει χρήμα αβέρτα ο Αρχοντας - Θα γίνουμε πλούσιοι με αύξηση του κατώτατου μισθού 6%

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα νέα αύξηση κατώτατου μισθού στην συνέντευξη που θα παραχωρήσει στον Νικόλαο Χατζηνικολάου.

Σήμερα στο κεντρικό δελτίο του Ant1, o πρωθυπουργός αναμένεται να περιγράψει το χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση της νέας αύξησης του κατώτατου μισθού, που θα

0000

ξεκινήσει από την 1η Ιουλίου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η επιπλέον αύξηση θα είναι περίπου 6% και αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο εξάμηνο του έτους (Ιούλιος), διαμορφώνοντας τον κατώτατο μισθό από τα 663 ευρώ στα 703 ευρώ.

Αύξηση κατώτατου μισθού: Τι δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Ερωτηθείς για τη δεύτερη αύξηση κατώτατου μισθού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου δήλωσε: «Θα πάμε σε δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού μέσα στο 2022. Ο πρωθυπουργός θα περιγράψει πολύ συγκεκριμένα τη

διαδικασία της αύξησης αυτής. Παίρνουμε μέτρα για τη σωστή λειτουργία της αγοράς, έτσι ώστε ο καταναλωτής να έχει επιλογές. Με την πολιτική μας δε πρόκειται να αφήσουμε κανέναν απροστάτευτο απέναντι σ’ αυτό το κύμα ανατιμήσεων και, ταυτόχρονα, δε θα θέσουμε σε κίνδυνο ούτε τη σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας, ούτε την αναπτυξιακή της διάσταση».

Υπενθυμίζεται πως ο

κατώτατος μισθός από την 1η Ιανουαρίου του 2022 διαμορφώνεται στα 663 ευρώ, ενώ το κατώτατο ημερομίσθιο για τους εργατοτεχνίτες ορίζεται στα 29,62 ευρώ.

Στις αρχές του έτους σε δηλώσεις του και ο

υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης είχε αναφέρει: «η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει για τον κατώτατο μισθό ότι δε θα μείνει στο 2%».

Leave a Comment