Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Νέα μέτρο στην Αμερική για τις κηδείες - Θα λένε το στερνό αντίο μέσω live Streaming

Νέα μέτρο στην Αμερική για τις κηδείες - Θα λένε το στερνό αντίο μέσω live Streaming

Άλλο ένα δραστικό μέτρο κατά της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού στις ΗΠΑ ετοιμάζονται να πάρουν οι αρμόδιες Αρχές συνιστώντας την αναμετάδοση σε live streaming των κηδειών των θυμάτων.

Σε διαδικτυακό σεμινάριο με τον εθνικό σύνδεσμο γραφείων τελετών τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων επεσήμαναν ότι θα πρέπει να αλλάξει ο τρόπος που οι άνθρωποι λένε το στερνό αντίο στα αγαπημένα τους πρόσωπα κι ότι οι κηδείες θα πρέπει να

περιορίζονται σε έναν μικρό αριθμό συμμετεχόντων και να αναμεταδίδονται σε live streaming για όλους τους υπόλοιπους, όπως μεταδίδει το BBC. O λόγος δεν είναι ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος μόλυνσης από τον

0000

θανόντα - εφόσον πέθανε από την COVID19 που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός-, αφού σύμφωνα με το CDC δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι κάτι τέτοιο είναι δυνατό, αλλά για να αποφευχθεί η συνάθροιση πολλών ατόμων στον ίδιο χώρο, βάσει των οδηγιών που έχουν δώσει οι Αρχές στις ΗΠΑ και πολλές άλλες χώρες του πλανήτη.

Ο επιδημιολόγος του CDC δρ Ντέιβιντ Μπερέντες, που μετείχε στο διαδικτυακό σεμινάριο, κάλεσε τα γραφεία κηδειών να περιορίσουν τον αριθμό των συμμετεχόντων στις κηδείες στα στενά συγγενικά πρόσωπα και να προχωρήσουν σε αναμετάδοση της κηδείας με live streaming. To Kέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων είχε εισηγηθεί νωρίτερα να απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 50 ατόμων, με τον Ντόναλντ Τραμπ να περιορίζει τον αριθμό αυτό στα 10 άτομα. Αλλά ακόμη και πριν από αυτές τις συστάσεις γραφεία κηδειών στις ΗΠΑ είχαν ήδη αρχίσει να προσφέρουν υπηρεσίες μετάδοσης των τελετών σε live streaming. Ο διευθυντής ενός γραφείου κηδειών στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης είπε ότι ένας πάστορας που αδυνατούσε να παραστεί σε κηδεία λόγω των απαγορεύσεων στις μετακινήσεις, έκανε την τελετή μέσω διαδικτυακής κάμερας.

Αλλά και στη Βρετανία ορισμένα γραφεία τελετών προχώρησαν σε αναμετάδοση με live streaming κηδειών, αν και τα δραστικότερα μέτρα φαίνεται πως έχουν ληφθεί στην Ιταλία, όπου έχουν απαγορευτεί πλήρως οι κηδείες και περιορίζονται σε μια απλή ευλογία.

Leave a Comment