Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Νέα σκληρά μέτρα - Εγινε αυτο που φοβόμασταν - Ανακοίνωσαν τα νεα ΣΚΛΗΡΑ μετρα

Νέα σκληρά μέτρα - Εγινε αυτο που φοβόμασταν - Ανακοίνωσαν τα νεα ΣΚΛΗΡΑ μετρα

Νέα, σκληρά μέτρα λόγω της ανησυχητικής αύξησης των κρουσμάτων στη χώρα μας πρόκειται να ανακοινώσει σήμερα ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος θα παραβρεθεί στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, στο «βαθύ κόκκινο» -στο οποίο ήδη βρίσκεται η Αττική- φαίνεται να εισέρχονται η Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ηράκλειο, Λευκάδα, Αρκαδία, Φθιώτιδα, Κορινθία, Αργολίδα, Χίος, Σάμος, Λευκάδα, Θεσπρωτία, Βοιωτία και η Αιτωλοακαρνανία.

Έκτακτες ανακοινώσεις αναμένονται σήμερα στις

0000

18:00 το απόγευμα από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η απαγόρευση κυκλοφορίας το Σαββατοκύριακο, θα μετατεθεί στις 19:00-05:00 σε Αττική και Θεσσαλονίκη, ενώ παραμένει το 21:00-05:00 τις καθημερινές.

«Φρένο» στους κωδικούς 2 και 6 από Χαρδαλιά

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον κωδικό 6αποκλειστικά και μόνο για μετακινήσεις με τα πόδια χωρίς το αυτοκίνητο,καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα, κυρίως στην Αττική, παραμένουν ανησυχητικά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για ένα

1

πολύ πιθανό σενάριο, ενώ οι οριστικές αποφάσειςαναμένονται σήμερα.

Όσον αφορά τονκωδικό 4(βοήθεια σε άτομα που έχουν ανάγκη) του οποίου επίσης έχει παρατηρηθεί ότι γίνεται κατάχρηση από τους πολίτες, θα διεξάγονται περισσότερες διασταυρώσεις στοιχείων κατά τους ελέγχους.

Τέλος, για τον κωδικό 2, ο οποίος αφορά τη μετακίνηση προς καταστήματα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης, σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνους κ.λπ, ενδεχομένως να υπάρξει κάποιος χιλιομετρικός περιορισμός, για να μην πηγαίνει κάποιος, π.χ., από το Παγκράτι στην Κηφισιά για να ψωνίσει.

Τα νέα μέτρα

Δειτε το βιντεο

Leave a Comment