Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Νέος συναγερμός στην Κίνα - Εμφανίστηκε βουβωνική πανώλη

Νέος συναγερμός στην Κίνα - Εμφανίστηκε βουβωνική πανώλη

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι Αρχές στην περιοχή της Εσωτερικής Μογγολίας στην Κίνα μετά την εμφάνιση ενός ύποπτου κρούσματος βουβωνικής πανώλης, της ασθένειας που προκάλεσε την

0000

πανδημία του Μαύρου Θανάτου.

Τοκρούσμαεντοπίστηκε στην πόλη Μπαγιανούρ, που βρίσκεται βορειοδυτικά του Πεκίνου, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua. Ένα νοσοκομείο ειδοποίησε τις δημοτικές αρχές το Σάββατο και μέχρι την Κυριακή, οι τοπικές αρχές είχαν εκδώσει προειδοποίηση επιπέδου 3 στην πόλη για την πρόληψη τηςπανώλης. Η προειδοποίηση θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι το τέλος του έτους.

Ηπανούκλα, που προκαλείται από βακτήρια και μεταδίδεται μέσω

τσιμπήματος ψύλλων και μολυσμένων ζώων, είναι μια από τις πιο θανατηφόρες βακτηριακές λοιμώξεις στην ανθρώπινη ιστορία. Κατά τη διάρκεια τουΜαύρου Θανάτουστο Μεσαίωνα, πέθαναν περίπου 50 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ευρώπη.

Ηβουβωνική πανώληπροκαλεί εξογκώματα από πολύ πρησμένους και επώδυνους λεμφαδένες κάτω από τα χέρια, στον λαιμό ή στη βουβωνική χώρα, καθώς και πυρετό, ρίγη και βήχα.

Οι υπηρεσίες υγείας της Μπαγιανούρ,όπως αναφέρει δημοσίευμα του CNN, συνιστούν στους πολίτες να λάβουν επιπλέον προφυλάξεις για να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο και να αποφύγουν το

κυνήγι ή την κατανάλωση ζώων που θα μπορούσαν να προκαλέσουν μόλυνση. «Προς το παρόν, υπάρχει κίνδυνος εξάπλωσης της επιδημίας πανώλης στην πόλη. Ο κόσμος θα πρέπει να ευαισθητοποιηθεί περισσότερο και να αναφέρει αμέσως αν εμφανίσει συμπτώματα» δήλωσε αξιωματούχος στην εφημερίδα China Daily.

Οι αρχές της Μπαγιανούρ απεύθυναν επίσης έκκληση στους πολίτες να αναφέρουν τυχόν νεκρές ή άρρωστεςμαρμότες, οι οποίες ιστορικά έχουν προκαλέσει εμφάνιση κρουσμάτωνπανώληςστην περιοχή.

Η μαρμότα πιστεύεται ότι

προκάλεσε την επιδημία της πνευμονικήςπανώληςτου 1911, η οποία σκότωσε περίπου 63.000 ανθρώπους στη βορειοανατολική Κίνα. Μόλις την περασμένη εβδομάδα, δύο κρούσματαβουβωνικής πανώληςεπιβεβαιώθηκαν στη Μογγολία – αδέλφια που και οι δύο είχαν φάει μαρμότα, σύμφωνα με το Xinhua. Τον περασμένο Μάιο, ένα ζευγάρι στη Μογγολία πέθανε από βουβωνική πανώλη αφού έφαγαν τον ωμό νεφρό μιας μαρμότας, που θεωρείται λαϊκό φάρμακο για καλή υγεία.

Leave a Comment