Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Ντροπή: Έκοψαν το ρεύμα σε οικογένειες ανέργων, με 7 παιδιά. Μαγειρεύουν με ξύλα και τα βράδυ ανάβουν κεριά

Ντροπή: Έκοψαν το ρεύμα σε οικογένειες ανέργων, με 7 παιδιά. Μαγειρεύουν με ξύλα και τα βράδυ ανάβουν κεριά

Δύο οικογένειες οι οποίες δύσκολα τα βγάζουν πέρα, έχουν μείνει τις τελευταίες μέρες χωρίς ρεύμα στην Πάτρα. Η μια οικογένεια έχει 4 ανήλικα παιδιά και η άλλη 3, όλοι οι γονείς είναι άνεργοι και τα νοικοκυριά ζουν ουσιαστικά μόνο με το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, δηλαδή με ελάχιστα ευρώ το μήνα.

Οι οφειλές τους προς τη ΔΕΗ είναι πραγματικά υπέρογκες και αγγίζουν, με βάση τις πληροφορίες περίπου τα 4.000 ευρώ για την κάθε μια από τις οικογένειες με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν και να αποπληρώσουν το χρέος τους. Με βάση τις πληροφορίες η ΔΕΗ για να προβεί στην επανασύνδεση ζητά ένα ποσό που φθάνει στα 1.500 ευρώ, χρήματα που καμία από τις δύο οικογένειες προφανώς και δεν διαθέτει.

Το εν λόγω ζήτημα έφερε στο φως της δημοσιότητας η εθελοντική ομάδα της Πάτρας «Φωτεινό Αστέρι» με στόχο να βρεθεί μια λύση και να επανέλθει το ρεύμα στις δύο οικογένειες. Τα μέλη του «Φωτεινού Αστεριού» ενημερώθηκαν σχετικά με την κατάσταση των συμπολιτών την περασμένη εβδομάδα οπότε και οι γονείς πήγαν στα γραφεία της ομάδας για να πάρουν τρόφιμα και άλλα είδη που συνήθως τους προσφέρουν.

Εντούτοις, οι συμπολίτες τους ανέφεραν ότι δεν μπορούν να πάρουν τρόφιμα που χρειάζονται ψυγείο καθώς δεν μπορούν να τα συντηρήσουν λόγω της διακοπής της ηλεκτροδότησης στο σπίτι τους. Τότε τους εξήγησαν ότι, λόγω της κατάστασης που επικρατεί φωτίζουν το σπίτι τους με λάδι και μαγειρεύουν έξω με ξύλα που συγκεντρώνουν για τον σκοπό αυτό.

Όπως πληροφορηθήκαμε έως σήμερα έχουν δείξει ενδιαφέρον πέντε συμπολίτες που έχουν επικοινωνήσει με την ομάδα εθελοντών ενώ ταυτόχρονα γίνεται μια προσπάθεια να ενταχθούν οι οικογένειες σε ειδικό πρόγραμμα της ΔΕΗ με πάρα πολλές δόσεις αποπληρωμής, δίχως όμως ακόμη να έχει υπάρξει κάποιο χειροπιαστό αποτέλεσμα.

Leave a Comment