Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Ο Άδωνις έδωσε την εντολή - Οι ανεμβολίαστοι πρέπει να απολυθούν απο τις δουλείες και να αναλάβουν την ευθύνη

Ο Άδωνις έδωσε την εντολή - Οι ανεμβολίαστοι πρέπει να απολυθούν απο τις δουλείες και να αναλάβουν την ευθύνη

Σε κάθε εμφάνιση ξεπερνά το όριο της αλαζονείας και του θράσους ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος έδωσε ένα ακόμα δείγμα της καθεστωτικής χροιάς που έχει η κυβέρνηση. Εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί και σε όσους (εύλογα) ακόμα φοβούνται, μίλησε για «δήθεν δικαιώματα» και είπε ουσιαστικά ότι είναι υπέρ των επιχειρήσεων που θα προχωρήσουν σε απολύσεις ανεμβολίαστων εργαζομένων!

0000

«Χθες ήρθε στο γραφείο μου ένας μεγάλος ξενοδόχος και μου έθεσε το ζήτημα ότι ένα μικρό κομμάτι του προσωπικού δεν θέλει να εμβολιαστεί. Καταλήξαμε ότι θα πρέπει να ενημερώσουμε τους εργαζομένους ότι για την ασφάλεια της επιχείρησης θα πρέπει να εμβολιαστούν όλοι και όποιος δεν θέλει να εμβολιαστεί, θα πρέπει να αναλάβει και τις συνέπειες της αποφάσεως του. Δεν μπορεί μια επιχείρηση να κινδυνεύει να κλείσει επειδή ένας υπάλληλος θέλει να ασκήσει το, δήθεν δικαίωμά του, να μην εμβολιαστεί. Στην υπάρχουσα εργασιακή νομοθεσία μια επιχείρηση μπορεί να απολύσει έναν υπάλληλο εάν ο εργαζόμενος θέτει σε κίνδυνο την επιχείρηση», είπε στην ΕΡΤ ο Υπουργός Ανάπτυξης.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων εάν αυτό είναι έσχατο μέτρο απάντησε, σε περίπτωση που κάποιος δεν κατάλαβε τι εννοούσε: «Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Αν ένας εργαζόμενος θέλει να

θέσει σε κίνδυνο τους υπόλοιπους συμπολίτες και συναδέλφους δεν μπορεί να έχει απαιτήσεις. Θέλεις να θέσεις σε κίνδυνο τους άλλους, δικαίωμα σου. Όπως είπε χθες και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας με έναν πάρα πολύ ωραίο τρόπο, πουθενά το Σύνταγμα δεν κατοχυρώνει αυτόν που θέλει, με τη συμπεριφορά το, να θέσει σε κίνδυνο τους άλλους».

Μάλιστα, ήταν επίσης ξεκάθαρος στο θέμα των προνομίων, με τη χαρακτηριστική ατάκα: «Τον χειμώνα οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να μπαίνουν σε κλειστούς χώρους, οι ανεμβολίαστοι όχι».

Δειτε το βιντεο

Σταθερός στην κυβερνητική γραμμή ότι όλα είναι θέμα «επικοινωνιακής διαχείρισης», ασχέτως αν αυτή δεν συνάδει με την πραγματικότητα, ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε τους θανάτους από τις παρενέργειες των εμβολίων «ατυχή περιστατικά» και έκανε λόγο για «φοβερή συνωμοσιολογία».

«Είναι προφανές ότι υπήρξε μια επικοινωνιακή διαχείριση λανθασμένη. Μια είδηση ενός ατυχούς περιστατικού που μπορεί να συνδέεται με το εμβόλιο, μπορεί και όχι, να παίζει πέντε μέρες στις ειδήσεις και όχι τα εκατομμύρια που δεν πάθανε τίποτα από το εμβόλιο, δεν παίζουν καθόλου. Υπάρχει το θέμα πώς χειρίστηκε το θέμα της AstraZeneca η Ευρωπαϊκή επιτροπή. Δεν λέω ότι έγιναν όλα τέλεια, αλλά υπάρχει και μια φοβερή συνωμοσιολογία».

Από το στόχαστρό του δεν ξέφυγαν Κέρκυρα και Σάμος, που παρατηρούνται, σύμφωνα με την κυβέρνηση, χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού: «Διαβάζουμε χθες για την Κέρκυρα όπου έχουμε φτιάξει ένα σούπερ εμβολιαστικό κέντρο και πηγαίνουν αντί για 800 άτομα την ώρα, πέντε την ώρα. Αυτό είναι καταστροφή. Είσαι η Κέρκυρα, περιμένεις να έρθουν τουρίστες από την Μ. Βρετανία και να βγεις από την πορτοκαλί λίστα, αν έχεις κρούσμα κορωνοϊού στην Κέρκυρα κλείνουν όλα και δεν πας να εμβολιαστείς Δεν το καταλαβαίνω. Το ίδιο ισχύει στη Σάμο. Το γεγονός ότι η Σάμος έχει περάσει στα διεθνή μέσα ως παράδειγμα προς αποφυγή νομίζετε ότι κάνει καλό στα ξενοδοχείο και τα εστιατόρια της Σάμου; Θα έρθουν μετά από τρεις μήνες και θα λένε δεν πήγε καλά ο εμβολιασμός; Αν δεν εμβολιαστείς, τι να σου κάνει το κράτος;»

Self tests στα σούπερ μάρκετ

Προσεχώς ανακοινώσεις προανήγγειλε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο θέμα της διάθεσης των self tests από «άλλα κανάλια» μετά την 19η Ιουνίου, αλλά δεν έχασε ευκαιρία να πει και γι’ αυτό τη γνώμη του, η οποία ήταν αναμενόμενη, καθώς θεωρεί ότι μπορούν τα αυτοδιαγνωστικά τεστ να διανέμονται από τα σούπερ μάρκετ.

Και πρόσθεσε ότι δεν τίθεται θέμα προσωπικών δεδομένων σε μια τέτοια περίπτωση, αφού όπως είπε «ο ίδιος ο πολίτης θα επιλέγει εάν θέλει να δώσει τον ΑΜΚΑ του ή όχι».

Leave a Comment