Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Ο Μένιος έδωσε εντολή στον αρχηγό της Αστυνομίας - Θέλω 24ωρη συνοδεία εντός μίας ώρας

Ο Μένιος έδωσε εντολή στον αρχηγό της Αστυνομίας - Θέλω 24ωρη συνοδεία εντός μίας ώρας

Μένιος Φουρθιώτης: Ο γνωστός παρουσιαστής έστειλε επιστολή στον αρχηγό της Αστυνομίας στις 25 Απριλίου 2021. Ήταν 2 μέρες πριν συλληφθεί για ηθική αυτουργία.

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας παρουσιαστής συνελήφθη από τους αστυνομικούς της Δίωξης Εκβιαστών. Ο λόγος ήταν ηθική αυτουργία στις επιθέσεις με στόχο το σπίτι του στον Διόνυσο. Ο διάσημος παρουσιαστής ζητούσε από τον αρχηγό της Αστυνομίας να του

0000

χορηγηθεί προσωπική συνοδευτική συνοδεία. Μάλιστα, αυτό έπρεπε να γίνει «εντός μίας ώρας». Όπως αποκαλύπτεται από μέρος της δικογραφίας που φέρνει στο φως το Newsbomb.gr, ο Μένιος Φουρθιώτης αναφέρει προς τον αρχηγό, τα ακόλουθα:

Μένιος Φουρθιώτης: Τι είπε αρχικά

«Ζητώ άμεσα εντός μίας ώρας την προσωπική συνοδευτική συνοδεία μου επί βάσεως 7 ημέρες την εβδομάδα, καθώς και τη φρούρηση επί 24ωρου βάσεως 7 ημέρες την εβδομάδα της οικίας μου».

Ο παρουσιαστής γράφει στην «αίτηση-καταγγελία» ότι κινδυνεύει ύστερα από σειρά επιθέσεων που έχει δεχτεί. Επικαλείται μάλιστα την επίθεση της 22ης Απριλίου 2021, που αναφέρεται στη σε βάρος του δικογραφία. Στη συνέχεια, παραθέτει σειρά επιθέσεων:

«Μετά από επίθεση με χρήση όπλου μέσα στον

τηλεοπτικό σταθμό και η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό μου από τα χτυπήματα των δραστών, οι οποίοι σας είναι γνωστοί καθώς υπάρχει ήδη εκδοθείσα αμετάκλητη δικαστική απόφαση περί αυτού».

Δηλώσεις Μένιου Φουρθιώτη: Τι είπε στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας;

Μένιος Φουρθιώτης: Τι ανέφερε στη συνέχεια

Σε άλλο σημείο της δικογραφίας παρατίθεται κατάθεση του Φουρθιώτη για τους πυροβολισμούς στο σπίτι του. Ο παρουσιαστής αναφέρει ότι κινδυνεύει από αστυνομικούς:

«Ως εκδότης της κυριακάτικης εφημερίδας «Αποκαλυπτικά», έχω ρεπορτάζ το οποίο θα δημοσιευόταν από το Μάρτιο του 2020. Το ρεπορτάζ θα δημοσιεύονταν ως κεντρικό εξώφυλλο με τίτλο «Οι αστυνομικοί φρουροί λειτουργούν ως μπράβοι σε επιχειρήσεις – εκ του νόμου παράνομο».

Οι σύνοδοι οι οποίοι είχα τότε και με

ακολουθούσαν όντες οι ίδιοι εντός του προσωπικού μου οχήματος άκουγαν τις συνομιλίες μου με τους συνεργάτες της εφημερίδας. Ο λόγος ήταν για να προβούν στη σύνταξη και στα στοιχεία για την ανάδειξη του ρεπορτάζ. Αυτό που σας αναφέρω έγινε κυρίως κατά το χρονικό διάστημα από τις 14 έως και τις 31 Μαρτίου», κατάθεσε ο παρουσιαστής.

Στη συνέχεια περιέγραψε περιστατικό που είχε με αστυνομικό. Όπως υποστήριξε, ο αστυνομικός της δικής του φρουράς επιχείρησε να τον καλύψει. Το έκανε, αφήνοντας τον να φύγει από το σημείο του διαπληκτισμού. Στη συνέχεια ο Μένιος Φουρθιώτης ανέφερε ότι δύο αστυνομικοί της φρουράς του γνώριζαν την πρόθεση του να δημοσιοποιήσει και το συγκεκριμένο περιστατικό.

Μένιος Φουρθιώτης: Τι είπε ακολουθώς

«Στο άκουσμα αυτό οι άνθρωποι αυτοί με πιεστικό τρόπο μου ζητά να μην προχωρήσω στην δημοσίευση του άρθρου. Περαιτέρω ο () ζήτησε 500 € μηνιαίως ως πρόσθετη αμοιβή για την φύλαξη μου. Πράγμα το οποίο κατήγγειλε στην υπηρεσία του. Ομοίως ο () μου ζήτησε 1500 € μηνιαίως προκειμένου να δεχθεί να οριστικοποιηθεί στην συνοδεία μου. Το έκανε, προφασιζόμενός ότι έτσι συνηθίζεται, το οποίο επίσης κατήγγειλα στην υπηρεσία του.

Στη συνέχεια ο επικεφαλής της συνοδείας μου, που από μόνος του τοποθετήθηκε σε αυτή τη θέση, με προειδοποιούσε συνεχώς να μην προβώ στην εκτέλεση του δημοσιογραφικού λειτουργήματός και να δημοσιεύσω το άρθρο», ανέφερε ο παρουσιαστής.

Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι δύο αστυνομικοί της φρουράς του συνεργάζονται με έναν εν ενέργεια αστυνομικό, «ο οποίος τους τοποθετεί με μεροκάματο να φυλούν αποθήκες στην οδό Ορφέως, πίσω από την Πέτρου Ράλλη στην Αθήνα και σε άλλα σημεία και επιχειρήσεις, όπως πάρκινγκ, γάμους, επιχειρηματίες». Ο παρουσιαστής έδωσε δε και

όνομα, αλλά και κινητό τηλέφωνο προκειμένου οι αστυνομικοί να τον εντοπίσουν, ενώ ανέφερε πως ο ένας αστυνομικός του δουλεύει παράνομα σε εταιρία επίπλων.

Μ. Φουρθιώτης: Τι ανέφερε στο τέλος

«Ο () Με ενημέρωσε και με απείλησε. Το έκανε, χρησιμοποιώντας πολιτικά πρόσωπα όπως τον τέως υπουργό και δημοσιογράφο Γιώργο Λιάνη, ότι θα βρισκόμουν άσχημα μπλεγμένος» είπε ο παρουσιαστής. Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι τον κάλεσε υψηλά ιστάμενο στέλεχος της αστυνομίας. Ο λόγος ήταν να αποσύρει τις κατηγορίες. Σε διαφορετική περίπτωση, «μου δήλωσε ότι αν δεν το επράττα θα έβλεπα τι θα πάθω και τι θα μου συνέβαινε». Μάλιστα, ο ίδιος λέει ότι πανικοβλήθηκε και απέσυρε τις κατηγορίες.

«Όλα τα ανωτέρω σε συνδυασμό με τους υπόλοιπους σύνοδούς που κάνουν τις ίδιες δουλειές, ξεκίνησε ένας ανελέητος πόλεμος, όπως προείπα κατάμηνύθηκαν καθώς έδωσαν από τα υπηρεσιακά e-mail τους τα απόρρητα υπηρεσιακά έγγραφα αιτημάτων μου για παροχή ασφαλείας, που περιείχαν τα πλήρη προσωπικά μου στοιχεία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πανελληνίως και παγκοσμίως λόγω του διαδικτύου να γνωρίζουν άπαντες τους τόπους κατοικίας και εργασίας μου», κατέθεσε ο παρουσιαστής.

Leave a Comment