Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Ο πρώην άντρας μου με βίαζε επί 5 χρόνια ακόμα και μπροστά στα παιδιά μας

Ο πρώην άντρας μου με βίαζε επί 5 χρόνια ακόμα και μπροστά στα παιδιά μας

Ο πρώην άντρας μου με βίαζε επί 5 χρόνια ακόμα και μπροστά στα παιδιά μας

Μία μαμά 5 παιδιών που βιάστηκε επανειλημμένα από το σύζυγό της μίλησε ανοιχτά για τη φρίκη που έζησε λέγοντας ότι επιτέλους νιώθει ανακουφισμένη που είναι ασφαλής.

Η Jane Hanmore, 35 ετών, δήλωσε ότι ο πρώην της, Brian Hanmore, 40 ετών, την κακοποιούσε συστηματικά για περίπου μία

0000

δεκαετία σωματικά και ....., ακόμα και μπροστά στα παιδιά τους.

Είπε ότι ξεκίνησε κακοποιώντας την λεκτικά στον πρώτο χρόνο της σχέσης τους αποκαλώντας τη «χοντρή» και «τεμπέλα». Η σχέση έγινε βίαιη και μία μέρα τα παιδιά του ζευγαριού μπήκαν στην κουζίνα την ώρα που ο Brian φιφικωνε τη μητέρα τους!

Τον Ιανουάριο του 2018 απαγγέλθηκαν στον Brian πέντε κατηγορίες για βιασμό και καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκιση.

Η Jane, νοσηλεύτρια στο επάγγελμα δήλωσε ότι εύχεται να είχε φυλακιστεί για περισσότερο.

«Αποφάσισα να μιλήσω για να αποδείξω σε όλες σας ότι

μπορείτε να ξαναφτιάξετε τη ζωή σας ακόμα και μετά από μία κακοποίηση. Δεν είναι ποτέ αργά να φύγετε και να ζητήσετε δικαιοσύνη».

Καθώς προσπαθεί να ξαναχτίσει τη ζωή της ενθαρρύνει παράλληλα και άλλες γυναίκες να μιλήσουν αν δέχονται κακοποίηση και τους ζητά να καταγγείλουν τους άντρες τους γιατί είναι «τέρατα που μόνο η φυλακή τους αξίζει».

Η Jane γνώρισε το Brian το 2001 και σχεδόν αμέσως άρχισε η λεκτική κακοποίηση, η οποία γρήγορα μετατράπηκε σε σωματική και ........ Όταν αποφάσισε να κάνει την καταγγελία, παραιτήθηκε από το δικαίωμά της στην ανωνυμία δηλώνοντας ότι ο γιος της ήταν μόλις πέντε μηνών όταν τη βίασε για πρώτη φορά επειδή αρνήθηκε να κάνει φικι φικι μαζί του. «Ένιωσα ντροπή και αηδία γι’ αυτό που μου έκανε. Για δέκα χρόνια με φιφικωνε κάθε εβδομάδα».

Τώρα μπορεί να είναι ήσυχη γιατί για τα επόμενα 10 χρόνια ο σύντροφός της θα βρίσκεται στη φυλακή.

«Δεν μπορούσα να ξεφύγω», είπε. «Μια μέρα τα παιδιά μπήκαν στην κουζίνα ενώ ο Brian με

φιφικωνε ενώ βρισκόμουν μπροστά στο νεροχύτη και όταν τα παιδιά ρώτησαν γιατί έκλαιγα τους είπα ψέματα ότι κόπηκα με το μαχαίρι. Τους είπα να πάνε στο σαλόνι να παίξουν κι αυτός συνέχισε ο, τι έκανε. Φοβόμουν πολύ και δεν τολμούσα να πω σε κανέναν τι ζούσα. Ο Brian με είχε κάνει να νομίζω ότι κανείς δεν θα με πιστέψει».

Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 2010 αλλά δύο χρόνια αργότερα, τον Ιανουάριο του 2012, η Jane αποφάσισε να εγκαταλείψει το σύζυγό της παρόλο που συνέχισε να ζει στο ίδιο σπίτι με εκείνον για χάρη των παιδιών.

O Brian έφυγε από το σπίτι λίγους μήνες αργότερα, τον Απρίλιο του 2012, αλλά αρνήθηκε να αφήσει ήσυχη τη Jane. Την έπαιρνε τηλέφωνο συνέχεια κι ερχόταν στο σπίτι όποτε ήθελε χωρίς να ενημερώνει και χωρίς να ρωτάει κανέναν.

Το 2013 η Jane του έκανε περιοριστικά μέτρα αλλά εκείνος τα παραβίαζε συνεχώς. Εκείνη την εποχή άρχισαν και οι πρώτες επιθέσεις εναντίον της.

«Μια μέρα ο Brian εισέβαλε στο σπίτι μου και αρνιόταν να φύγει. Με έριξε στο έδαφος, προσπάθησε να με πνίξει και στη συνέχεια με έσυρε στο σαλόνι από τα μαλλιά. Ευτυχώς οι δύο γιοι μου ηλικίας 12 και 14 ετών άκουσαν τα ουρλιαχτά μου και έτρεξαν να με σώσουν. Ο ένας από τους δύο κάλεσε την αστυνομία. Με βοήθησαν να τον βγάλω από το σπίτι και να κλειδώσω τη μπροστινή πόρτα».

O Brian συνελήφθη τον Ιανουάριο του 2014 και παραδέχτηκε την ενοχή του. Ομολόγησε ότι είχε παραβιάσει τα περιοριστικά μέτρα και επιτέθηκε στη γυναίκα του.

H Jane είπε: «Εξακολουθούσε να αρνείται να με αφήσει ήσυχη. Όταν τα περιοριστικά μέτρα έληξαν άρχισαν πάλι τα τηλέφωνα κατά δεκάδες κάθε μέρα και μου έστελνε μηνύματα παρακαλώντας με να τον δεχτώ πίσω».

Η Jane βλέποντας ότι δεν είχε άλλη λύση τον κατήγγειλε στην αστυνομία για τους βιασμούς. Ο Brian συνελήφθη ξανά μόνο που αυτή τη φορά οι κατηγορίες ήταν πιο σοβαρές.

Τον Ιανουάριο του 2018 o Brian κρίθηκε ένοχος με πέντε κατηγορίες για βιασμό στο δικαστήριο Bournemouth Crown και καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκιση.

H Jane είπε: «Είμαι ανακουφισμένη γιατί επιτέλους είμαι ασφαλής. Εύχομαι να είχε μπει φυλακή για περισσότερο χρόνο. Ακόμα προσπαθώ να χτίσω τη ζωή μου από την αρχή. Σας παρακαλώ αν δέχεστε κακοποίηση να μιλάτε. Αυτοί οι άντρες είναι τέρατα που δεν πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθερα στον κόσμο».

Leave a Comment