Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Ο Ροδίτης δεν είναι ικανοποιημένος με την απόφαση - Ήθελε να αφεθεί ελεύθερος

Ο Ροδίτης δεν είναι ικανοποιημένος με την απόφαση - Ήθελε να αφεθεί ελεύθερος

Ο δικηγόρους του Ροδίτη που καταδικάστηκε για τη δολοφονία και τον βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη δήλωσε ότι

0000

δεν είναι ικανοποιημένος από την απόφαση ενώ υποστήριξε ότι ο εντολέας του έχει προγενέστερη ψυχική διαταραχή και ότι δεν υπήρξε βιασμός

Συγκεκριμένα, ο κ. Σωτήρης Αβδελίδης, μιλώντας στην τηλεόραση του MEGA, επικαλέστηκε την απολογία του, λέγοντας ότι o 23χρονος Μανώλης Κούκουρας «δεν είχε καμία συνέχεια, δεν μπορούσε να απαντήσει, οι απαντήσεις του ήταν κατά βάση ασυνάρτητες. Έπεσε σε αντιφάσεις, που έχουν να κάνουν με την νοητική λειτουργία αυτού του ανθρώπου».

«Ο κάθε νοήμων πολίτης που δεν έχει δει τις

συμπεριφορές του κατηγορουμένου στην ακροαματική διαδικασία θα ήταν από την άλλη πλευρά. Εγώ είπα για προγενέστερη ψυχική διαταραχή του κατηγορουμένου», συμπλήρωσε.

«Φωνάζει ότι δεν σκότωσε την Ελένη»

Ο κ. Αβδελίδης επεσήμανε ότι «δεν υπήρξε ποτέ βιασμός, όσον αφορά την ανθρωποκτονία, υπάρχει η θέση του ίδιου του κατηγορουμένου, που εξ' αρχής αρνείται ότι σκότωσε τη θανούσα. Πρόκειται για ένα παιδί με διεγνωσμένη ψυχική διαταραχή. Φωνάζει ότι δεν σκότωσε την Ελένη».

Για την άρνηση μεταμέλειας των δύο καταδικασθέντων, ο κ. Αβδελίδης τόνισε: «Ο εντολέας μου, ο ίδιος συνεχώς δήλωσε, ότι το μόνο για το οποίο νιώθει τύψεις, είναι ότι δεν συνέβαλε ώστε να μην σκοτώσει ο συγκατηγορούμενός του την Ελένη».

«Αυτό δείχνει τον ερασιτεχνισμό τους. Δεν είχαν τον χρόνο να συμμαζέψουν τα

πράγματα. Δεν έχει επίγνωση του τι ακριβώς αυτή την στιγμή είναι η μεταμέλεια. Το εξαιρετικά δασκαλεμένος συνδέεται με την έλλειψη καταλογισμού. Αυτό θα το εξετάσει ο ψυχίατρος. Όλα αυτά έχουν να κάνουν με τον καταλογισμό. Κατανοώ ότι είναι ένα στυγερό έγκλημα, αλλά ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος, και προγενέστερα και μεταγενέστερα του εγκλήματος αντιμετωπίζει υψηλού βαθμού ψυχική διαταραχή», ανέφερε ο δικηγόρος του.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη γίνεται διερεύνηση ενδεχόμενης έκδοσης ψευδούς βεβαίωσης από ιδιώτη ψυχίατρο και ηθικής αυτουργίας στην συνταγογράφηση φαρμάκων για τον Ροδίτη που καταδικάστηκε για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

Leave a Comment