Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Πέτσας - Όλα τα παιδάκια θα δώσουν δείγμα για το τεστ στο σχολείο

Πέτσας - Όλα τα παιδάκια θα δώσουν δείγμα για το τεστ στο σχολείο

Πέτσας ΝΔ: Θα γίνουν τεστ κορωνοϊού στους μαθητές όταν τα σχολεία ανοίξουν

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην πρωινή εκπομπή του ANT1 εξήγησε πως η άρση των περιοριστικών μέτρων θα γίνει σταδιακά, πρώτα με το άνοιγμα των σχολείων και στη συνεχεια με το λιανεμπόριο.

0000

Tεστ κορωνοϊού σε μαθητές όλων των βαθμίδων

Ειδικότερα, για το άνοιγμα των σχολείων, ξεκαθάρισε πως οι οριστικές αποφάσεις θα εξαρτηθούν από τις εισηγήσεις των ειδικών, σημειώνοντας ότι ήδη υπάρχουν προτάσεις για να ανοίξουν σταδιακά οι βαθμίδες της εκπαίδευσης.

«Για να ανοίξουμε με ασφάλεια, πρέπει να τηρούμε τα μέτρα, να περιορίσουμε τις μετακινήσεις», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Ακούσατε χθες και την υπουργό Παιδείας και τους ειδικούς να εξετάζουν αν πρέπει να είναι όλες οι βαθμίδες ανοίγματος ή να γίνουν σταδιακά. Θα περιμένουμε να δούμε τις εισηγήσεις των ειδικών γιατί υπάρχει μια ανησυχία περισσότερο για τα παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας όπως του Λυκείου που έχουν περισσότερες συναθροίσεις. Αλλά θα το δούμε πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ημέρες.

Δεν υπάρχει ανησυχία για κρούσμα εντός σχολικού περιβάλλοντος, συνήθως έρχεται απ’έξω.Εμείς θα αναπτύξουμε ένα σχέδιο δειγματοληπτικών ελέγχων σε όλες τις βαθμίδες, προκειμένου να δούμε ποια είναι η σχέση μεταξύ του ποσοστού θετικότητας στα παιδιά. Μέχρι τώρα είναι χαμηλό το ποσοστό».

Leave a Comment