Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Pfizer - Απόλυτα ασφαλές για παιδιά ηλικίας 12-15 ετών - Θα ερθει και στην Ελλαδα πολυ συντομα

Pfizer - Απόλυτα ασφαλές για παιδιά ηλικίας 12-15 ετών - Θα ερθει και στην Ελλαδα πολυ συντομα

Ασφαλές στους εφήβους αποδεικνύεται το εμβόλιο της Pfizer, σύμφωνα με τα πορίσματα μελέτης που ανοίγει το δρόμο για την ανοσοποιηση παιδιών.

Το εμβόλιο της Pfizer και της BioNTech είναι 100% αποτελεσματικό κατά του

0000

κορονοϊού σε παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών, ανακοίνωσαν οι εταιρείες σε δελτίο τύπου που εξέδωσαν πριν από λίγο. Σε μια ελεγχόμενη δοκιμή 2.260 εφήβων, με εικονικό φάρμακο (placebo) κανένας από τους συμμετέχοντες που έλαβαν το πραγματικό εμβόλιο δεν ανέπτυξε COVID-19, ανέφεραν οι εταιρείες.

Δεκαοκτώ έφηβοι που έλαβαν εικονικό φάρμακο ή ψεύτικες δόσεις μολύνθηκαν από τον ιό, ανέφεραν.

Το εμβόλιο κατά της COVID-19 ήταν «καλά ανεκτό» από τη

συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, ανέφεραν οι εταιρείες, με τους συμμετέχοντες να αντιμετωπίζουν ένα παρόμοιο φάσμα παρενεργειών όπως παρατηρήθηκε σε μεγαλύτερους εφήβους και νεαρούς ενήλικες.

Οι ειδικοί λένε ότι η εκστρατεία ανοσοποίησης στα παιδιά θα είναι ζωτικής σημασίας για τον τερματισμό της πανδημίας. Παρα το γεγονος οτι τα παιδιά είναι λιγότερο πιθανό να καταλήξουν από τον ιό, είναι πιθανό να αρρωστήσουν και να τον

εξαπλώσουν πιο γρήγορα.

Ο διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer Αλβέρτος Μπουρλά δήλωσε ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών και είπε ότι η εταιρεία του σχεδιάζει να υποβάλει τα δεδομένα στην Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων «τις επόμενες εβδομάδες» για να λάβει άδεια έκτακτης ανάγκης για τη χρήση του σκευάσματος σε εφήβους. Πηγή: newsbomb.gr

Leave a Comment