Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Πιο σκληρος απο ποτε ο Κυριακος - Κλείδωσαν τα νέα σκληρά μέτρα λίγο πριν το γενικό λοκνταουν

Πιο σκληρος απο ποτε ο Κυριακος - Κλείδωσαν τα νέα σκληρά μέτρα λίγο πριν το γενικό λοκνταουν

Πλεύρης: Αν χρειαστεί θα ληφθούν νέα μέτρα και πριν την Πρωτοχρονιά

Νέα μέτρα στη νυχτερινή διασκέδαση και στα γήπεδα προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Δευτέρας (27/12).

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, είπε πως σε ότι αφορά τη λήψη νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της πaνδhμiας θα πρέπει να περιμένουμε σήμερα τη

0000

συνεδρίαση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων και την εισήγηση της.

«Περιμένουμε την εισήγηση της επιτροπής, θα γίνει η αξιολόγηση από την κυβέρνηση και το πιο πιθανό είναι να ανακοινωθούν αύριο τα μέτρα, ωστόσο το φαινόμενο είναι δυναμικό, όλα θα εξαρτηθούν από το τι θα μας πουν οι ειδικοί», πρόσθεσε.

Βασικός γνώμονας για τη λήψη των αποφάσεων είναι η κατάσταση στο σύστημα υγείας. Αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάζεται στην Αττική, όπου όμως η πληρότητα στις κλίνες απλής νοσηλείας είναι στο 53%, ενώ εξακολουθεί να είναι θετικό το ισοζύγιο στα εισιτήρια – εξιτήρια από τα νοσοκομεία.

Ο κ. Πλεύρης, είπε ότι πως σε ότι αφορά τα κρούσματα των τελευταίων ημερών, το 50% ανήκει σε νέους 18-39 ετών και μόλις το 6% σε πολίτες άνω των 60 ετών που

έχουν και μεγαλύτερες πιθανότητες για βαριά νόσηση.

Για το λόγο αυτό, απηύθυνε έκκληση στους νέους εν όψει των εορτών να είναι πολύ προσεκτικοί στις επαφές τους.

Πλεύρης: Αν χρειαστεί θα ληφθούν νέα μέτρα και πριν την Πρωτοχρονιά

Διευκρίνισε επίσης πως στην παρούσα φάση δε υπάρχει καμιά σκέψη και καμία συζήτηση για να αλλάξει κάτι σε ότι αφορά τον προγραμματισμό για τα σχολεία.

Όσον αφορά τα μέτρα που θα ισχύσουν μετά την

Πρωτοχρονιά, είπε ότι αν και δε έχουν οριστικοποιηθεί ακόμη θα κινούνται σε 3 πυλώνες.

Σε ότι αφορά τη διασκέδαση το πρόβλημα φαίνεται πως δε αφορά την εστίαση, αλλά τη νυχτερινή διασκέδαση. Εκεί τα μέτρα που θα ληφθούν θα έχουν πιθανότατα σχέση με το ωράριο τη μουσική και τους όρθιους ή καθήμενους.

Τα νέα μέτρα που εξετάζονται

Αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά, σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, έρχονται νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ, το δεύτερο πακέτο μέτρων που έρχεται θα περιλαμβάνει έμμεσο κλείσιμο κέντρων διασκέδασης καθώς «στο τραπέζι των ειδικών» έχει τεθεί η απαγόρευση ορθίων, η απαγόρευση μουσικής (μέτρο που ενδεχομένως θα επηρεάσει και την εστίαση στην οποία υπάρχει μουσική, ειδικά ζωντανή) ενώ ανοικτό είναι και το ενδεχόμενο μείωσης ωραρίου λειτουργίας, με τα μαγαζιά να κλείνουν στις 23:00 ή 00:00).

Την ίδια ώρα, δε αποκλείεται μέτρο επέκτασης της τηλεργασίας.

Leave a Comment