Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Πλεύρης - Πήγε να αρπάξει το όπλο του αστυνομικού - Ίσως αναλάβω τη νομική υπεράσπιση

Πλεύρης - Πήγε να αρπάξει το όπλο του αστυνομικού - Ίσως αναλάβω τη νομική υπεράσπιση

Πλεύρης για Νέα Σμύρνη: «Πήγε να αρπάξει το όπλο του αστυνομικού. Ίσως αναλάβω τη νομική υπεράσπιση»

«Όλοι οι αστυνομικοί έχουν το δικαίωμα και το τεκμήριο αθωότητας, να κριθούν από τα όργανα που πρέπει. Θα δούμε τι άλλα βίντεο υπάρχουν. Συγκεντρώνεται αποδεικτικό υλικό» τόνισε ο Θάνος Πλεύρης για το περιστατικό αστυνομικής βίας στη Νέα Σμύρνη.

Στοτεκμήριο αθωότηταςτων αστυνομικών που κατηγορούνται για τον

0000

ξυλοδαρμό του νεαρού στη Νέα Σμύρνηστάθηκε οΘάνος Πλεύρης, υποστηρίζοντας πως συγκεντρώνεται αποδεικτικό υλικό, ενώ δεν αποκλείεται να αναλάβει τη νομική υπεράσπισή τους.

Παράλληλα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε ότι ο νεαρός που απαθανατίζεται στο επίμαχο βίντεο το οποίο προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων,προσπάθησε να αρπάξει το υπηρεσιακό όπλο του αστυνομικού.

Αφού έκανε επίσης λόγο για δύο τραυματισμένους αστυνομικούς, σημείωσε ότι δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές όλες οι πληροφορίες για το περιστατικό.

«Στο πειθαρχικό κομμάτι εκπροσωπεί η κα Βαρελά, η όποια δική μου εμπλοκήθα είναι σε ποινικό κομμάτι που μπορεί να προκύψει. Έχω έρθει σε μια συνεννόηση, διότι δεν ξέρουμε αν θα αποδοθούν κατηγορίες και σε ποιους» ανέφερε.

Προσέθεσε, δε, ότι έχει διενεργηθεί ΕΔΕ ενώ βρίσκεται σε

εξέλιξη μια προκαταρκτική έρευνα για το περιστατικό.

«Όλοι οι αστυνομικοί έχουν το δικαίωμα και το τεκμήριο αθωότητας, να κριθούν από τα όργανα που πρέπει. Θα δούμε τι άλλα βίντεο υπάρχουν. Συγκεντρώνεται αποδεικτικό υλικό» συνέχισε, τονίζοντας ότι τα πειθαρχικά όργανα της αστυνομίας είναι πάρα πολύ αυστηρά.

Καταλήγοντας, ο κ. Πλεύρης, δεν δίστασε να υποστηρίξει ότι ο συγκεκριμένος νεαρός που φαίνεται στο βίντεο προσπάθησε να αφαιρέσει το υπηρεσιακό όπλο του αστυνομικού.

Υπενθυμίζεται ότι η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, μετά τις καταγγελίες για άσκηση βίας από αστυνομικούς σε βάρος πολιτών, με στόχο να διακριβωθεί εάν

τέλεσαν αξιόποινες πράξεις κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, την Κυριακή, στη Νέα Σμύρνη.

Βίντεο-ντοκουμέντοπου είδε το φως της δημοσιότητας απαθανατίζει τονξυλοδαρμόενός νεαρού ατόμου, το οποίο ζητά από τους αστυνομικούς νασταματήσουν, ωστόσο εκείνοι συνεχίζουν να τον χτυπούν με τα γκλομπ τους.

«Πονάω» ακούγεται να τους φωνάζει ο άνδρας, με τους ένστολους όμως να μην

πτοούνται και να τον αναγκάζουν να γονατίσει στο έδαφος.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες,δύο νεαροίπροσέγγισαν τους αστυνομικούς λέγοντάς τους πως δεν είναι δυνατόν να κόψουν πρόστιμο στις οικογένειες.

«Κάποιοι πιο νεαροί προσέγγισαν τους αστυνομικούς και τους είπαν ότι δεν είναι δυνατόν να τους γράφουν. Η αστυνομία αντέδρασε με βία, άρχισε να ξυλοκοπά τον έναν Είναι τρομακτικό αυτό που γίνεται και φαίνεται στο βίντεο, με πτυσσόμενο κλομπ τον χτυπάνε, επειδή τους είπε ότι δεν υπάρχει λόγος να κάνουν τέτοιο πράγμα» ανέφερε ένας εξ αυτών.

Πηγή : sputniknews.gr

Leave a Comment