Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Σάκης Αρναούτογλου για ραγδαία μεταστροφή καιρού: Αυτές οι περιοχές θα «χτυπηθούν» από μπόρες και χαλάζι [χάρτης]

Σάκης Αρναούτογλου για ραγδαία μεταστροφή καιρού: Αυτές οι περιοχές θα «χτυπηθούν» από μπόρες και χαλάζι [χάρτης]

Με ραγδαία μεταστροφή του καιρού, που θα φέρει έντονα φαινόμενα στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα, ξεκινά η εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου, τη στιγμή που η Ευρώπη πλήττεται από τον καύσωνα, από το μεσημέρι μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας συνίσταται προσοχή στους κατοίκους των περιοχών της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, καθώς αναμένεται να επηρεαστούν «από καταιγίδα που ίσως να συνοδεύεται από ισχυρό άνεμο (μπουρίνι) ή και από χαλάζι».

Στον προγνωστικό χάρτη για τον καιρό που δημοσιοποίησε ο Σάκης Αρναούτογλου, διακρίνονται αρκετές περιοχές στη «δίνη» της κακοκαιρίας. Μεταξύ αυτών είναι η Λειβαδιά, η Λαμία, ο Βόλος, η Λάρισα, η Καρδίτσα, η Καστοριά, η Βέροια, η Θεσσαλονίκη, η βόρεια Χαλκιδική, το Κιλκίς και η Δράμα.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, η θερμοκρασία, σήμερα Δευτέρα, θα σημειώσει πτώση στα βόρεια, όμως στα νότια θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.

Ο προγνωστικός χάρτης που δημοσιοποίησε ο Σάκης Αρναούτογλου:

Αστατος και την Τρίτη ο καιρός

Αύριο, Τρίτη, οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι ο καιρός θα είναι άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, πλην της Θράκης.

Στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, πλην Θράκης, άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες.

Leave a Comment