Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Σάλος στη Θεσπρωτία: Σέρβιρε η... πεθερά και το καφενείο «έφαγε» πρόστιμο 21.000 ευρώ!

Σάλος στη Θεσπρωτία: Σέρβιρε η... πεθερά και το καφενείο «έφαγε» πρόστιμο 21.000 ευρώ!

Πολύ μεγάλες διαστάσεις έχει λάβει στη Θεσπρωτία, και ευρύτερα στην Ηπειρο, η περίπτωση ενός καφενείου στο οποίο επιβλήθηκε ένα «τσουχτερό» πρόστιμο από κλιμάκιο του ΕΦΚΑ για ανασφάλιστη εργασία.

Σύμφωνα με το epiruspost, το περιστατικό εκτυλίχθηκε σε ένα μικρό καφενείο στο χωριό Ραβενή της Θεσπρωτίας. Οπως έγινε γνωστό, οι ελεγκτές του ΕΦΚΑ μετέβησαν στο καφενείο την ώρα που ο ιδιοκτήτης απουσίαζε.

Γι’ αυτόν τον λόγο τους «πελάτες» - ελεγκτές του ΕΦΚΑ εξυπηρέτησε ο άνεργος αδελφός του ιδιοκτήτη και η πεθερά του, η οποία ετοίμασε στην κουζίνα του καφενείου τα ουζάκια και τους μεζέδες. Μόλις οι μεζέδες σερβιρίστηκαν, ωστόσο, οι ελεγκτές του ΕΦΚΑ ζήτησαν τις καταστάσεις όπου εμφανίζονται οι υπάλληλοι του καταστήματος.

Πεθερά και αδερφός δεν ήταν εγγεγραμμένοι ως

υπάλληλοι στο καφενείο

Καθώς ούτε ο άνεργος αδελφός ούτε και η πεθερά ήταν εγγεγραμμένοι στα «κιτάπια» του καφενείου, το κλιμάκιο του ΕΦΚΑ επέβαλλε πρόστιμο 21.000 ευρώ για ανασφάλιστη εργασία!

Σύμφωνα με το epiruspost, ο ιδιοκτήτης του καφενείου πλέον σκέφτεται να βάλει «λουκέτο» καθώς, όπως λέει, τα 21.000 ευρώ ξεπερνούν κατά πολύ τα έσοδα τριετίας της επιχείρησης.

Το δεύτερο «κακό» που βρήκε την οικογένεια είναι ότι ο άνεργος αδελφός του ιδιοκτήτη κινδυνεύει να χάσει το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ καθώς η «σύλληψή» του στο καφενείο ισοδυναμεί με έξτρα εισόδημα. Να σημειωθεί ότι στο ζήτημα παρενέβη ο δήμαρχος Φιλιατών και το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, το οποίο έστειλε επιστολή στον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Leave a Comment