Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Σκηνες αρχαίας τραγωδίας στην κηδεία της 7 χρονης Αναστασίας - Δακρυσε και ο πιο δυνατος

Σκηνες αρχαίας τραγωδίας στην κηδεία της 7 χρονης Αναστασίας - Δακρυσε και ο πιο δυνατος

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία της 7 χρονης Αναστασίας

Στις 3 Ιουλίου, ηΑναστασίαάφησε την τελευταία της πνοή – Ο αγώνας της ενάντια στον καρκίνο ήταν αντιστρόφως ανάλογος με την ηλικίας της

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης τελέστηκε η κηδεία της 7χρονης Αναστασίας το απόγευμα της Κυριακής στην εκκλησία της Υπαπάντης στην Καλαμάτα. Η ανιψιά της Ερίκας Πρεζεράκου, τονΣεπτέμβριο του 2020, διαγνώστηκε μεεπιθετική μορφή

0000

παιδικού καρκίνου, γνωστή και ως dipg. Οι ελπίδες που έδιναν οι Έλληνες γιατροί στο μικρό κορίτσι για να ζήσει, ήταν λίγες, με τουςγονείςτου παιδιού να αποφασίζουν να ταξιδέψουν στηνΑμερική,προκειμένου η Αναστασία να ακολουθήσει ειδική θεραπεία και να εξαντληθούν όλες οι πιθανότητες, ώστε να κρατηθεί στη ζωή.

Αρχικά πήγαν στοΧιούστον του Τέξας, καθώς εκεί υπήρχε μια κλινική με εξειδίκευση στη

συγκεκριμένη ασθένεια. Ηδιάρκεια του ταξιδιού μεγάλη, όσο και το κόστος του. Έτσι είχε ξεκινήσει μία πρωτοβουλία που αγκαλιάστηκε από όλη την Ελλάδα με τίτλοSupport Anastasia. Το κύμα αλληλεγγύης, λοιπόν, ξεκίνησε από την Καλαμάτα και απλώθηκε σε όλη την Ελλάδα.


«Το κόστος όπως είναι λογικό είναι δυσβάσταχτο, θα αγγίξει τις 700.000€, αλλά όταν

υπάρχει ψυχή και ανθρωπιά τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο»είχαν γράψει οι γονείς του παιδιού και από τότε στήθηκε αλυσίδααλληλεγγύης – Support Anastasia.


Οικουμπαράδεςπου στήθηκαν σε όλα τα καταστήματα της Καλαμάτας γέμισαν, ενώ την ίδια στιγμή σύλλογοι, ενώσεις, φορείς από το εξωτερικό, ιδιώτες, αλλά και πολλά σχολεία, έστειλαν από το υστέρημά τους και κατάφεραν να συγκεντρωθεί το ποσό των700.000 ευρώ.

Το νέο είχε ανακοινωθεί από τους γονείς της μικρής Αναστασίας μέσα από το νοσοκομείο,ευχαριστώντας όλο τον κόσμο που στήριξε τον αγώνα της 7χρονης κόρης τους.

Στις 3 Ιουλίου, ηΑναστασίαάφησε την τελευταία της πνοή. Ο αγώνας της, αντριστρόφως ανάλογος με την ηλικίας της. Μπορεί να ήταν μόλις7 χρονών,αλλά πάλεψε σκληρά για να κερδίσει τη ζωή της.Μπορεί να μην τα κατάφερε, αλλά πάλεψε όσο λίγοι.

Αντί στεφάνων συγκεντρώθηκαν χρήματα και αγοράστηκαν δέντρα τα οποία θα φυτευθούν στην Καλαμάτα. Σημειώνεται πως τον επαναπατρισμό της σωρού και την τελετή διεκπεραίωσε ο Πάνος Σκλιας.

Leave a Comment