Ψυχαγωγία Ενημέρωση

Σπύρος Νατσος - Ο κομμωτής που έχει αναγάγει την κομμωτική σε πάθος

Σπύρος Νατσος - Ο κομμωτής που έχει αναγάγει την κομμωτική σε πάθος

Ο Σπύρος Νατσος είναι ένας από τους πιο πετυχημένους κομμωτές στην Αθήνα. Δουλεύει ασταμάτητα 12-15 ώρες την ημέρα, έξι μέρες την εβδομάδα.
Όταν τον συναντάς έχει ύφος φιλικό, αλλά και κάπως αποστασιοποιημένο και λίγο αυστηρό. Απαντάει με σιγουριά και άνεση σε όλες τις ερωτήσεις με τον αέρα του ανθρώπου που έχει ζήσει πολλές εμπειρίες κι έχει μάθει πολλά από αυτές.


Ο δρόμος προς την κορυφή για τον Σπύρος Νατσο ήταν γεμάτος όνειρα, ταξίδια, πολλή ελευθερία, αλλά και απογοητεύσεις, πειθαρχία, ορθοστασία και συνεχή εκπαίδευση.

«Γεννήθηκα στην Πρέβεζα. Πριν ακόμα πάω στρατό γύρω στα 16 έφυγα κατευθείαν για Αθήνα. Ήμουν τυχερός γιατί οι γονείς μου πάντα με άφηναν ελεύθερο να κάνω αυτό που ήθελα. Με βοήθησαν να το πάω παραπέρα. Ήμουν 16 και εντελώς μόνος μου.

Σκεφτόμουν 2 επαγγέλματα που θα μπορούσα να διαλέξω. Ήμουν ανάμεσα στην κομμωτική και στη φωτογραφία. Ήθελα κάτι καλλιτεχνικό. Να μην είναι στερεότυπο, να μπορώ να δουλεύω μόνος μου, να έχει φαντασία και να μπορώ να κινούμαι ελεύθερα, να ταξιδεύω. Δεν μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου να σπουδάσω κάτι και να κάθομαι σε ένα γραφείο. Ξεκίνησα τη σχολή κομμωτικής και παράλληλα δούλευα σε ένα κομμωτήριο.

Θυμάμαι το πρώτο κούρεμα που έκανα στην πρώην κοπέλα μου. Της έκανα το αγαπημένο μου καρέ με αφέλειες, και τότε ήταν που ένιωσα ότι "το έχω". Η κομμωτική είναι μια δουλειά που δεν σταματάει, όπως και η μόδα. Πρέπει συνέχεια να βρίσκεις κάτι καινούργιο που θα αρέσει και θα είναι διαφορετικό».

«Δυστυχώς, πολλοί κομμωτές μόνο αντιγράφουν. Είναι λάθος αυτό. Αν το μόνο που κάνεις είναι να παρακολουθείς περιοδικά με κουρέματα, θα γίνεις σαν όλους τους άλλους. Αυτό κάνουν οι περισσότεροι

Εξελίχθηκαν πολύ γρήγορα τα πράγματα. Έπιασα δουλειά σε ένα από τα μεγαλύτερα κομμωτήρια στην Αθηνα. Μέσα σε τρία χρόνια έγινα υπεύθυνος στο κομμωτήριο και βοηθούσα τις νέες κοπέλες που έπιαναν δουλεια στο μαγαζί μας.
»

«Μπήκα στον κλάδο με πολύ όρεξη και αγάπη για να κυνηγήσω και να πραγματοποιήσω το όνειρό μου. Η κομμωτική είναι ένας κλάδος που έχει δουλειά, αρκεί κάποιος να έχει θέληση! Λάτρεψα την τέχνη αυτή απ' τη Σχολή ακόμα. Παρά τις δυσκολίες και τις απαιτήσεις του επαγγέλματος η αγάπη μου για δημιουργία είναι αυτό που με βοήθησε να κατανοήσω τον κύριο σκοπό της τέχνης της κομμωτικής, ο οποίος δεν είναι άλλος από την τόνωση της αυτοπεποίθηση κάθε γυναίκας. Η κομμωτική είναι πάθος, δεν είναι ένα απλό επάγγελμα. Μου αρέσει να δημιουργώ και να βλέπω το αποτέλεσμα της δημιουργίας μου στο πρόσωπο της γυναίκας.

Είναι μια σκληρή δουλειά. Δουλεύουμε 12-15 ώρες. Έχει ορθοστασία, προβλήματα στα χέρια και στη μέση. Το θέμα είναι πόσο το αγαπάς, για να κάνεις τις απαραίτητες θυσίες.»

«Κάθε γυναίκα ζητάει περισσότερο την αλλαγή στη διάθεσης της, μέσω των μαλλιών της. Άλλωστε, η καλή εξωτερική εμφάνιση και η ομορφιά, έχει γίνει περισσότερο από ποτέ, ένα βασικό ζητούμενο όλων των ανθρώπων. Όπως είναι γνωστό μια περιποιημένη και όμορφη εμφάνιση ξεκινάει από τα μαλλιά. Συνεπώς η κομμωτική τέχνη συμβάλλει καταλυτικά στην επίτευξης μιας ελκυστικής εικόνας – και ανεβασμένης διάθεσης. »

«Συνήθως ο κόσμος μου στέλνει μηνύματα στα social προφίλ μου σε facebook και instagram .
Άλλοτε για να κλείσουν ραντεβού στο μαγαζί αλλά και για συμβουλές για χρώματα και κουρέματα.
Η αγάπη και η εμπιστοσύνη του κόσμου σε ένα τόσο δύσκολο επάγγελμα ειναι τα πάντα για μένα.
Στο τέλος κάθε κουρέματος η πληρωμή μου ειναι το πλατύ χαμόγελο και η ικανοποίηση του πελάτη.
Τα χρήματα τα βάζω σε δεύτερη μοίρα ...
Θέλω να λένε "πήγα στο Σπύρο και κουρεύτηκα καλά". Υπάρχουν πολλοί κομμωτές που είναι φίρμες και δεν τους ενδιαφέρει η κριτική των πελατών τους »

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε το προφίλ του Σπύρου στο Facebook

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε το προφίλ του Σπύρου στο Instagram

Leave a Comment